четвер, 28 березня 2013 14:54

"Поведінка Азарова не влазить в жодні ворота. Це совковий тип управлінця" - нардеп

"Поведінка Азарова не влазить в жодні ворота. Це совковий тип управлінця" - нардеп
Віктор Чумак. Фото: tvi.ua

Стиль керування прем'єр-міністра Миколи Азарова абсолютно совковий, тому він вважає народних депутатів своїми підлеглими.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від фракції УДАР Віктор Чумак, говорячи про конфлікт між прем'єром Миколою Азаровим та "ударівцем" Сергієм Капліним, який стався 27 березня на засідання уряду.

"Азаров не розуміє зміст і значення закону Про статус народного депутата України. Справа в тому, що за цим законом, народний депутат має право не просити дозволу Азарова (на присутність на засіданні уряду — ред.), а брати участь у засіданні будь-яких центральної органів виконавчої влади із правом голосу, з правом виступу. А його (Сергія Капліна — ред.) цього права позбавили", - прокоментував він те, що Азаров наказав охоронцям вивести Капліна із зали засідань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каплін і Азаров подали в Генпрокуратуру взаємні звернення один на одного

Натомість, за словами "ударівця", дії самого Капліна були абсолютно правильними і законними, і діяв він за дорученням фракції.

"Каплін поводив себе абсолютно коректно. Більше того, він був там за дорученням фракції і він висловив позицію саме фракції. А те, що зробив Азаров — це не влізає в жодні ворота. Це совковий, навіть не радянський, тип управлінця, який абсолютно не вміє працювати із народними депутатами і вважає, що парламентар — це такий самий підлеглий, як і керівники якоїсь служби. А це зовсім інші речі, бо природа мандату абсолютно інша. Це мандат довіри народу, тому нардеп має право висловлювати і свою позицію, і позицію своїх виборців", - зауважив Чумак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каплін посварився з Азаровим через брехню про ліквідацію наслідків негоди в Києві

Коментуючи вимогу прем'єра щодо того, щоби народні депутати допускалися на засідання уряду лише за його особистої згоди, Чумак запевнив: "Всі його письмові згоди будуть оскаржені у суді".

Він також вважає наміри Азарова притягнути Капліна до кримінальної відповідальності маячнею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров вигнав "ударівця" із засідання уряду

"Яка кримінальна відповідальність? За що? Де там склад злочину? За те, що людина висловила позицію фракції? У нас, звісно, все може бути, але не можна натягувати на голову те, що не натягується", - обурився нардеп.

Зараз ви читаєте новину «"Поведінка Азарова не влазить в жодні ворота. Це совковий тип управлінця" - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі