неділя, 04 грудня 2022 01:58

Стеля цін на нафту з РФ: у Держдепартаменті пообіцяли "подвійний ефект"

Стеля цін на нафту з РФ: у Держдепартаменті пообіцяли "подвійний ефект"
Стеля цін на нафту з РФ не просто скоротить доходи Росії - вона змусить вимагати знижок навіть давніх російських клієнтів. Фото: ua.depositphotos.com

Впровадження цивілізованим світом граничної ціни на нафту з Росії призведе до подвійного ефекту - цей крок не тільки скоротить російські нафтові доходи, які дозволяють російському президенту Володимиру Путіну фінансувати війну в Україні.

Крім скорочення доходів РФ, цей крок сприятиме подальшому падінню вартості російської нафти в іншому світі, пояснила заступник державного секретаря США Вікторія Нуланд, повідомляє Радіо Свобода.

"Метою тут є те, щоб у міру того, як Європа відвикає від російської нафти та накладає на неї певні обмеження, ми колективно продовжували скорочувати доходи, які Путін отримує від нафти, не тільки в Європі, але і в усьому світі" - нагадала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія формує "тіньовий флот" ‒ ЗМІ дізнались подробиці

За її словами, зараз, коли безліч держав встановили граничну ціну на нафту в розмірі $60, то інші країни, які зараз імпортують нафту з РФ по $85-90 за барель, не захочуть продовжувати імпорт.

Крім того, російська нафта буде утримуватися на ринку через гарячковий пошук росіянами нових ринків - а це, своєю чергою, дозволить цінам на нафту залишатися в прийнятному діапазоні та не рости.

3 грудня Рада Європейського союзу ухвалила рішення щодо встановлення граничної ціни на нафту і нафтопродукти та масла з Росії на рівні $60 за барель.

Президент України Володимир Зеленський назвав цей крок несерйозним. На його думку, ціна російської нафти не повинна бути вищою, ніж $30 за барель.

Зараз ви читаєте новину «Стеля цін на нафту з РФ: у Держдепартаменті пообіцяли "подвійний ефект"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі