вівторок, 28 серпня 2018 12:21

Постпред розкрив плани Порошенка на Генасамблею ООН

Постпред розкрив плани Порошенка на Генасамблею ООН
Петро Порошенко виступатиме на Генасамблеї ООН 26 вересня. Фото: president.gov.ua

У своєму виступі на Генасамблеї ООН у вересні президент Петро Порошенко акцентує увагу на питанні розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі.

Про це на брифінгу сказав постійний представник України при ООН Володимир Єльченко.

"26 вересня наш президент виступатиме на Генеральній асамблеї. Виступ буде стосуватися не лише суто ООНівських проблем, а й тих питань, які Україна має до Організації Об'єднаних Націй. У першу чергу, буде наголошено, що ми будемо продовжувати наполегливо вимагати і боротися за рішення щодо розгортання на Донбасі миротворчої операції під мандатом ООН. Питання складне, воно давно обговорюється. Але через деструктивну позицію Російської Федерації поки не вдається знайти порозуміння навіть щодо базових принципів, на яких операція буде розгортатися.

Крім цього, думаю, президент у виступі згадає питання Голодомору. Цього року виповнюється 85 років трагедії. Будемо пробувати схвалити під час цієї сесії спеціальну декларацію Генасамблеї ООН, присвячену цій трагедії.

Звичайно, президент матиме зустрічі з генеральним секретарем ООН, із головою Генеральної асамблеї та ще багато двосторонніх зустрічей", - розповів Єльенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіян на Генасамблеї ООН чекають дуже неприємні сюрпризи - Єльченко

Відкриття 73 сесії Генасамблеї ООН заплановане на 18 вересня 2018-го. У заході братиме участь українська делегація на чолі з президентом Петром Порошенком.

На попередній сесії Генеральна асамблея ООН затвердила резолюцію "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим і м.Севастополь".

Зараз ви читаєте новину «Постпред розкрив плани Порошенка на Генасамблею ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі