понеділок, 14 серпня 2023 17:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Посол України в Німеччині зробив заяву про обмеження для ракет Taurus: порівняв з футболом

Посол України в Німеччині зробив заяву про обмеження для ракет Taurus: порівняв з футболом
Посол України в Німеччині Олексій Макеєв розкритикував намагання обмежити дію далекобійних німецьких ракет "Taurus". Фото: wikimedia.org

Посол України в Німеччині Олексій Макеєв розкритикував намагання обмежити дію далекобійних німецьких ракет "Taurus" тільки на території України у разі надання їх Києву.

На думку Макеєва, це все одно що заборонити пробивати футболістам пенальті. Відповідний запис він опублікував у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракети Taurus та АTACMS і є актуальною дипломатією – Подоляк

"Технічно обмежити зону дії "Taurus & Co" – це все одно, що заборонити футболістам національної збірної виходити на половину поля суперника або пробивати пенальті", – зазначив Макеєв.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц прокоментував постачання крилатих ракет Taurus Україні.

Шольц відкинув звинувачення у нерішучості щодо передачі ракет. Про це повідомило німецьке видання Tagesschau.

Заявив, що більшість громадян Німеччини вважають правильним, що не на кожну вимогу про постачання відразу дається відповідь "так".

Канцлер підтвердив повідомлення про те, що розглядається також питання про технічне обмеження дальності польоту ракет, але він не хоче, щоб його квапили з цим питанням.

Зараз ви читаєте новину «Посол України в Німеччині зробив заяву про обмеження для ракет Taurus: порівняв з футболом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі