четвер, 05 березня 2009 16:43

Після погроз Путіна "Нафтогаз" перерахував "Газпрому" $310 млн

Після погроз Путіна "Нафтогаз" перерахував "Газпрому" $310 млн

"Газпром" одержав від "Нафтогазу" 310 мільйонів доларів у рахунок оплати поставок газу в лютому, українській стороні необхідно перерахувати ще 50 мільйонів доларів.

Про це в четвер повідомило управління інформації "Газпрому".

"ВАТ "Газпром" одержав від НАК "Нафтогаз України" 310 мільйонів доларів у рахунок оплати поставленого в лютому газу. Україні залишилося сплатити 50 мільйонів доларів", - говориться в повідомленні.

Раніше прем"єр Росії Володимир Путін висловив стурбованість ситуацією, що склалася навколо "Нафтогазу" і попередив, що у випадку затримки оплати, поставки газу можуть бути припинені.

Зокрема, він заявив: "Якщо в результаті проведених силових акцій і арешту низки посадових осіб ця оплата не буде зроблена, то це призведе до зупинки поставок наших енергоносіїв як для споживачів у самій Україні, можливо, і для наших споживачів у Європі".

"Звертаємо на це увагу як Єврокомісії, так і всіх наших споживачів у європейських країнах", - додав Путін.

"Ми розглядаємо те, що відбувається в Україні, винятково як внутрішню справу самої України. У той же час не можемо не звернути увагу на можливі негативні наслідки подій, що відбуваються, як для постачань енергоносіїв для споживачів самої України, так і для споживачів у Європі", - підкреслив Путін.

У свою чергу "Нафтогаз" зобов"язався зробити необхідні виплати вчасно.

За матеріалами: Українська правда, РИА Новости.
Зараз ви читаєте новину «Після погроз Путіна "Нафтогаз" перерахував "Газпрому" $310 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі