субота, 13 жовтня 2012 08:49

"Після ігор із Путіним мало хто вірив у те, що Тимошенко щиро виступає за українську ідею"

"Після ігор із Путіним мало хто вірив у те, що Тимошенко щиро виступає за українську ідею"
Якби Тимошенко виграла, концентрація влади, можливо, була б швидшою, наголошує Вадим Карасьов Фото: glavred.info

І Янукович, і Тимошенко – лідери авторитарного типу. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив політолог Вадим Карасьов.

"Спираються на невелику коаліцію олігархів. Якщо хочеш утримати владу, повинен думати не про добробут країни, народу, а постійно платити членам своєї коаліції – заводами, фабриками, посадами, можливостями для корупції", - наголосив він.

За словами політолога, Ахметов, Фірташ, Пінчук, Коломойський побачили, що Тимошенко несе для них більше загроз, ніж Янукович.

"Вона могла б цю коаліцію поміняти на Медведчука, Путіна чи когось іншого. По-друге, вона вийшла з Майдану і змушена була грати роль демократичного лідера. І це змішання жанрів призвело до того, що Тимошенко втратила підтримку малої коаліції. З іншого боку, вчасно не привернула електорат. Коли в другому турі почала ставати полум'яною націоналісткою та націонал-демократкою, було вже пізно. Після ігор із Путіним мало хто вірив у те, що вона щиро виступає за українську ідею", - зауважив Карасьов.

За його словами, якби Тимошенко виграла, концентрація влади, можливо, була б швидшою.

"В Януковича вона йде повільніше. Рінат Ахметов не балотується до Верховної Ради, зате отримує все нові й нові активи, і сьогодні фактично контролює третину українського ВВП. Та ж історія з Дмитром Фірташем, Ігорем Коломойським. Водночас, на ключові позиції в державі висуваються люди з сім'ї Януковича. Президент контролює доходи, бюджет, силовиків", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк підготував 10 звинувачень, за якими буде судити Януковича

Повне інтерв'ю Вадима Карасьова читайте у журналі "Країна" № 39 (142) за 11 жовтня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Після ігор із Путіним мало хто вірив у те, що Тимошенко щиро виступає за українську ідею"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі