пʼятниця, 13 квітня 2012 22:43

Портнов: "вибивати" свідчення більше не будуть

Портнов: "вибивати" свідчення більше не будуть
Фото з сайту podrobnosti.ua

Доказами в кримінальній справі будуть тільки свідчення, дані в суді.

Про це заявив радник президента, керівник Головного управління з питань судоустрою адміністрації президента Андрій Портнов в ефірі "Шустер Live", пише Українська правда.

"Показання, дані лише суду є доказами. Немає сенсу вибивати свідчення в УМВС, не має сенсу вибивати в СБУ, в інших правоохоронних органах, у податковій міліції. Це просто не має ніякого сенсу", - зазначив він.

Крім того, Портнов уточнив, що КПК передбачає "як і в найрозвиненіших країнах світу, введення угоди зі слідством, коли громадянин готовий визнати свою провину і не тільки свою вину, а й розповісти з ким він здійснював злочин, розкрити більш серйозну організовану групу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ухвалення КПК є незаконним - Захаров

"Тоді, домовляючись зі слідством, він може претендувати на те, щоб зменшити термін позбавлення волі. Але угода зі слідством прямо заборонена в злочинах, де є потерпілі", - розповів радник президента.

Нагадаємо, у ніч із 12 на 13 квітня Верховна Рада прийняла новий Кримінально-процесуальний кодекс.

В опозиції ж заявили, що мають намір звернутися до Конституційного суду з проханням дати правову оцінку законності прийнятого КПК.

Зараз ви читаєте новину «Портнов: "вибивати" свідчення більше не будуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі