понеділок, 09 липня 2018 17:15

Порошенку в Брюсселі дали домашнє завдання

Порошенку в Брюсселі дали домашнє завдання
На саміті Україна-ЄС Петру Порошенку нагадали, що Україна - найкорумпованіша в Європі. Фото: twitter.com/poroshenko

Європейський Союз слідкуватиме за результатами України в боротьбі з корупцією.

На цьому наголосив президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер на брифінгу з Петром Порошенком та головою Євроради Дональдом Туском.

"Звісно, ми стурбовані процесом зростання корупції в Україні... Але є зрушення, країна намагається боротися з корупцією. Знаємо, що заснували спеціальний антикорупційний суд. Звісно, Україна матиме домашнє завдання - боротися з корупцією. Це буде тест на ефективність української антикорупційної системи. Він залишається важливим елементом нашого екзамену", - наголосив Юнкер.

Так він відповів на репліку журналістки про те, що Україна перебуває у топ-рейтингу корупційних країн світу.

У відповідь Порошенко згадав про ухвалення "його законопроекту" про антикорупційний суд, запровадження електронних декларацій та інше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іноземні юристи намагалися приховати махінації Порошенка

У світовому Індексі сприйняття корупції від Transparency International за 2017 рік Україна посіла 130-те місце серед 180-ти країн світу. У рейтингу TI Україна стала найкорумпованішою країною Європи. Її сусіди - Гамбія, Іран, М'янма та Сьєрра-Леоне.

Зараз ви читаєте новину «Порошенку в Брюсселі дали домашнє завдання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі