четвер, 16 жовтня 2014 12:42

Порошенко та Обама домовилися натиснути на Путіна в Мілані

Порошенко та Обама домовилися натиснути на Путіна в Мілані
Фото: УНН

Президент України Петро Порошенко і президент США Барак Обама під час телефонної розмови погодилися, що Міланський саміт буде хорошою можливістю для керівників країн-учасниць натиснути на президента РФ Володимира Путіна у питанні дотримання ним усіх аспектів мирного плану.

Про це повідомляє прес-служба Білого дому.

"Лідери двох держав зійшлися у думці, що азійсько-європейська зустріч у Мілані 16-17 жовтня буде хорошою можливістю для керівників країн-учасниць натиснути на президента Путіна у питанні дотримання ним усіх аспектів мирного плану, у тому числі запровадження механізму контролю та моніторингу кордону між Росією та східною Україною", - йдеться у повідомленні.

Також під час розмови було обговорено необхідність виконання усіма сторонами зобов'язань за Мінським протоколом від 5 вересня та за Мінською угодою від 19 вересня.

Окрім того, президенти обговорили питання енергетичної безпеки, політичні та економічні реформи й шляхи покращання взаємодії з міжнародними фінансовими інституціями та двосторонніми партнерами для підтримки економіки України.

Зазначимо, що сьогодні, 16 жовтня, в Мілані стартує саміт АСЕМ, під час якого запланована зустріч Порошенка з Путіним.

На ній сторони планують обговорити широке коло питань, пов'язаних з Україною, починаючи з газового питання до угоди про припинення вогню.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко та Обама домовилися натиснути на Путіна в Мілані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі