середа, 29 серпня 2018 02:34

Порошенко попередив про втручання Росії в українські вибори

Порошенко попередив про втручання Росії в українські вибори
Президент України Петро Порошенко: "Щупальці Москви дуже міцно проникли в соцмережі".Фото: АП

Президент України Петро Порошенко заявив, що Росія вже активно втручається у вибори через соціальні мережі.

"Уже зараз провідні ІТ-компанії фіксують створення тисяч, десятки тисяч фейкових аккаунтів з російським корінням. Росія готується до нової потужної маніпулятивної кампанії – fake news, підрив стабільності", - сказав Порошенко під час 13-ої наради керівників закордонних дипломатичних установ України, повідомляє прес-служба адміністрації президента.

За словами Порошенка, Росія вже добре набила собі руку на інших країнах, зокрема під час нідерландського референдуму щодо ратифікації угоди про асоціацію, референдуму Brexit.

"Щупальці Москви дуже міцно проникли в соціальні мережі, тримають окремі медіа, є у кіберпросторі. При цьому Кремль уміло прикриває свою підривну діяльність демократичними цінностями та принципами", - підкреслив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна розриває договір про дружбу з Росією

Також Порошенко закликав залучити французьких, американських та німецьких фахівців до розробки механізму запобігання втручання у виборчий процес.

Раніше Порошенко повідомив,що Україна розриває договір про дружбу і партнерство з Російською Федерацією.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко попередив про втручання Росії в українські вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі