вівторок, 28 серпня 2018 16:11

Україна розриває договір про дружбу з Росією

Україна розриває договір про дружбу з Росією
Україна розриває договір з Росією, який вже став анахронізмом - президент Петро Порошенко. Фото: відкриті джерела

Україна розриває договір про дружбу і партнерство з Російською Федерацією.

Про це заявив президент Петро Порошенко на зустрічі із дипломатами.

"Нарешті сьогодні ми підійшли достатньо підготовленими і юридично захищеними до наступного кроку: припинення дії договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та Російською Федерацією. Який з вини Москви вже давно став анахронізмом", - заявив президент.

"Найближчим часом я очікую від Міністерства закордонних справ необхідний пакет документів для початку реалізації цього процесу", - продовжив Порошенко.

Також президент заявив, що чекає пропозицій про забезпечення українських інтересів в акваторії Азовського моря.

"Я не збираюся із цим миритися і твердо переконаний: ситуація, яка складається зараз, є категорично неприйнятною", - заявив він.

"Москву не зупинять світові футбольні чемпіонати, весільні танці чи дарунки газових потоків. Москву зупинить лише ефективна міжнародна солідарність, санкції, міжнародна ізоляція і надана нам летальна зброя", - сказав Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко про Росію: це не гібридна війна, а відкрита агресія

Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією було підписано в травні 1997 року президентами Леонідом Кучмою і Борисом Єльциним.

Згідно з угодою, обидві сторони гарантують громадянам іншої країни права і свободи на тих же підставах і в такому ж обсязі, який вона надає своїм громадянам, крім випадків, встановлених національним законодавством держав або їх міжнародними договорами.

У документі підтверджується непорушність кордонів країн і незастосування сили.

Серед іншого - мирне врегулювання спорів, невтручання у внутрішні справи.

Зараз ви читаєте новину «Україна розриває договір про дружбу з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі