понеділок, 26 травня 2014 14:37

Порошенку нагадали, що кредит довіри легко втратити

Порошенку нагадали, що кредит довіри легко втратити
Фото: ipress.ua

У народу немає ейфорії з приводу обрання президента в першому турі. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олексій Голобуцький.

За його словами, українці масово проголосували за Порошенка не від задоволення, а усвідомлюючи необхідність вирішити ситуацію в країні в короткий термін. "Це технічно обраний президент для вирішення конкретних проблем. Зараз він дав певні обіцянки. Одна з них — проведення парламентських виборів до кінця року. Також заявляє про євроінтеграцію, боротьбу із корупцією. Ці проблеми не можна вирішити за три тижні. Якщо він за декілька місяців не виконає ті завдання, про які говорить, партія, яка представлятиме його інтереси, отримає відповідний результат на виборах. Кредит довіри, що має Порошенко, так само легко втратити, як і отримати", - зауважив експерт.

Голобуцький вважає, що українці знову будуть знаходитися у режимі очікування. "Такі відсотки провокують на те, щоб вимагати більшого. Вже чули відмовку: Нам треба виграти в першому турі, тому що Путін не зупиниться. Завтра можна її перенести й на інші сфери. Наприклад, не можемо виконати свої обіцянки, бо конституційні повноваження не дозволяють. Або ми не проводимо дострокові парламентські вибори, бо в Україні — російські війська. Цим можна користуватися ще багато місяців", - наголосив він.

"Ми побачимо серйозні баталії з приводу конституційних змін. Тут питання не в тому, чи захоче Порошенко повертати собі повноваження. Є команда, інші політичні сили, олігархи, певні інтереси. Парламент проіснує ще чотири-п'ять місяців. Там УДАР — не найбільша фракція. Тому треба домовлятися з іншими. А це все компроміси. Якими буде їхня глибина та ціна - важко спрогнозувати", - додав політолог.

Зараз ви читаєте новину «Порошенку нагадали, що кредит довіри легко втратити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі