середа, 11 червня 2014 16:14

Порошенко може побудувати нові відносини з Росією — експерт

Україна повинна будувати відносини з Росією з позиції рівноправного партнера.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Віктор Таран.

"Після революції гідності ми продемонстрували Росії, що Україна — це не молодший брат, а повноцінний партнер. Тому зараз треба будувати відносини з Росією з позиції рівноправного партнера. Ми маємо підтримку з боку світової спільноти — це Європейського союзу, Америки. В Порошенка склалась можливість по-новому вибудувати відносини між Україною та Росією. Ця політика, по-новому, має стосуватися економічної площини — це перегляд газового контракту на ринкових умовах. Також мають бути чітко виписані правила гри між нашими країнами. В тому числі ті, що стосуються культурної політики у відносинах між України з Росією. Проте для того, щоб почати будувати нові відносини з Росією треба закінчити антитерористичну операцію", - розповів політолог.

Він зауважив, що Росія не збирається виконувати будь-які домовленості з Україною.

"Скільки б не було раундів переговорів чи домовленостей все одно закінчуватиметься тим, що Росія братиме обіцянки, а потім публічно звинувачуватиме Україну у їх зриві. Це геополітична гра Росії. Перше, постійна нестабільність на сході України здійснюється для того, щоб ми не стали повноцінним членом НАТО. Друге, у Слов'янську величезні залишки сланцевого газу. Як тільки на цій території припиняться бойові дії і розпочнуться роботи, то орієнтовно через п'ять-сім років можна буде його видобувати у промислових масштабах. Це удар по економіці Росії, а, отже, і по режиму олігархату Путіна. Тому жодної причини для Росії припинити з їхньої сторони дестабілізацію ситуації на сході України немає. Будуть лише переговори і розмови", - розповів Таран.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко заявив про готовність сідати за стіл переговорів з Росією, оскільки не бачить іншого шляху.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко може побудувати нові відносини з Росією — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі