четвер, 26 жовтня 2017 02:17

Порошенко - Чийгозу та Умерову: "Ми звільнимо Крим"

Порошенко - Чийгозу та Умерову: "Ми звільнимо Крим"
Президент Петро Порошенко подзвонив Чийгозу та Умерову

Президент Петро Порошенко телефоном поговорив зі звільненими українськими і кримськотатарськими громадськими діячами – політв'язнем Ахтемом Чийгозом та заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеровим. Обоє нині перебувають у Туреччині.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Порошенко привітав їх зі звільненням і підкреслив, що вже найближчим часом Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова чекають у Києві.

Президент заявив, що звільнення кримськотатарських громадських діячів не є остаточним святом - "бо остаточне свято у нас буде тоді, коли ми звільнимо Крим. І весь кримськотатарський народ і усі мешканці Криму зможуть опинитися, нарешті, на волі в Україні".

Президент зазначив, що в Києві вони зможуть пройти повне медичне обстеження та лікування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чийгоза та Умерова віддали Туреччині

Нагадаємо, що Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова, засуджених в окупованому Криму, Росія видала Туреччині. Спочатку їх привезли в Сімферополь, потім літаком - в Анапу, після чого доставили в Анкару. Заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова й Ахтема Чийгоза звільнили завдяки дипломатичним переговорам глав кілької держав.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко - Чийгозу та Умерову: "Ми звільнимо Крим"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі