неділя, 18 липня 2021 19:17

Польща завдала удару по Росії, злочин Зеленського і хамство Зінченка: 5 блогів тижня

Польща завдала удару по Росії, злочин Зеленського і хамство Зінченка: 5 блогів тижня
Суд Євросоюзу обмежив використання газопроводу "Північний потік-1". Можна використовувати тільки на 50% потужності. Фото: Reuters

Gazeta.ua пропонує 5 найпопулярніших блогів цього тижня.

1. Найяскравіший момент Євро-2021 - реакція українського футболіста Олександра Зінченка після того, як м'яч потрапив від його ноги у ворота збірної Швеції. По губах було видно, що кричав він: "Тіха, бля!" Зінченко добре знав, що у цю мить його бачать мільйони людей, переважна більшість яких щиро його підтримує і радіє разом із ним. І що він цим людям сказав? "Тіха, бля?" І нехай з ним, з тим Зінченком. Коли він ще заб'є того гола на очах в усього світу? Швидше за все, ніколи. Мене інше цікавить. Чому усі це мовчки проковтнули? - наголошує журналіст Микола Несенюк.

2. Статтею про "єдиний народ" Володимир Путін максимально спростив питання кваліфікації суті російсько-українського конфлікту. Віднині це остаточно - не про шмати території, не про контроль за ресурсами, не про Мазепу-Бандеру, не про чергове глобальне протистояння РФ з вічно "загниваючим Заходом". Віднині це офіційно - екзистенційний конфлікт про право народу навіть не на незалежність, а на існування, зазначає голова правління міжнародного фонду "Відродження" Олександр Сушко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Липнева зустріч Зеленського з Байденом не відбудеться - ЗМІ

3. Польща завдала потужного удару по путінських газових потоках. Рішенням Суду Євросоюзу відхилено скаргу Німеччини на польські правові дії по обмеженню використання газопроводу-відводу OPAL від "Північного потоку-1". Існуючий "ПП-1" може використовуватись тільки на 50% потужності. Ухвала Суду ЄС кладе край польсько-німецькій суперечці, яка триває з 2016 року. Це рішення автоматично тягне аналогічні наслідки і для "Північного потоку-2", наголошує експерт з енергетичних питань Михайло Гончар.

4. Верховний cуд України визнав незаконним указ президента №124 про скасування призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного суду. Цим рішенням зафіксував порушення Зеленським ст. 106 Конституції. Наш недогарант перевищив свої повноваження. Буде відповідати за скоєний злочин. Не зараз. Як тільки позбудеться свого президентського імунітету, вважає громадсько-політичний діяч Борислав Береза.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін порівняв союзну державу з Євросоюзом

5. Путін написав статтю про так звану єдність українського і російського народів. Росія активізується на гуманітарному напрямку. Це продовження семирічної агресії "м'якою силою". Москва розуміє шкідливість батога, тому спробує далі розіграти пряник для українського суспільства. Тому українській владі так нагальне потрібно звернути увагу на триваючу паспортизацію на Донбасі. Треба припинити спроби розвернути закон про державну мову. На нинішньому етапі гуманітарна безпека, включно із захистом власної церкви, набувають критичного значення. Сподіваюсь, докладний аналіз статті нарешті переконає Банкову у шкідливості тези "какая разниця?", переконаний голова ГО "Центр нових рішень" Костянтин Єлісєєв.

Зараз ви читаєте новину «Польща завдала удару по Росії, злочин Зеленського і хамство Зінченка: 5 блогів тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі