пʼятниця, 15 липня 2022 20:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Полковник роз'яснив вручення повісток громадянам

Полковник роз'яснив вручення повісток громадянам
Боронити державу – обов'язок кожного громадянина. Фото: Міністерство оборони

Вручення повістки громадянину в будь-якому місці, не забороненому законом, не означає миттєвого призову до лав Збройних сил України.

Про це сказав начальник Управління персоналу Штабу Сухопутних військ ЗСУ, полковник Роман Горбач.

"Роздавання повісток не означає, що цього військовозобов'язаного відразу призивають до лав ЗСУ або інших військових формувань. У 90% і навіть більше – це зовсім не так", – сказав полковник.

Повістку насамперед вручають для того, щоб громадянин з'явився до територіального центру комплектування, і начальник цього центру зміг уточнити його військово-облікові дані, стан здоров'я.

"І потім за потреби, можливо, вже призивати до служби в армії, якщо він відповідає всім критеріям", – пояснив полковник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українським захисникам перерахували зарплатний рекорд

"Боронити державу – це обов'язок кожного громадянина", – сказав Горбач.

Минулого тижня скасували порядок надання дозволу громадянам України, які перебувають на військовому обліку в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, на виїзд за межі місця проживання (місця перебування).

Перед цим Генштаб повідомляв, що призовникам, військовозобов'язаним і резервістам забороняється виїзд з місця проживання без дозволу керівника територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Зараз ви читаєте новину «Полковник роз'яснив вручення повісток громадянам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі