четвер, 14 травня 2020 10:02

Політтехнолог Януковича вийшов із в'язниці

Політтехнолог Януковича вийшов із в'язниці
Пол Манафорт вийшов із в'язниці через коронавірус. Фото: reuters.com

Американський політтехнолог Пол Манафорт, засуджений у США за змову та шахрайство, вийшов із в'язниці.

За повідомленням "BBC News Україна", решту терміну ув'язнення він проведе вдома через загрозу поширення коронавірусу в американських тюрмах.

Звільнення 71-річного Манафорта під домашній арешт домоглися його адвокати. Вони наголошували, що вік та нинішній стан здоров'я їхнього підзахисного наражають його на серйозний ризик підхопити коронавірус у в'язниці.

Загалом Манафорт провів за ґратами трохи більше року з 7,5 року терміну покарання, який присудив йому суд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партію Зеленського готують до місцевих виборів. ОП вмикає адмінресурс, залучають кадри часів Януковича

Пол Манафорт очолював виборчу кампанію нинішнього президента США Дональда Трампа у червні-серпні 2016 року. Але потім його вимусили піти у відставку через скандальну діяльність в Україні: з 2005-го по 2014 рік політтехнолог працював на Партію регіонів та уряд Віктора Януковича. Після втечі останнього з України 2014 року правоохоронці отримали доступ до так званої чорної бухгалтерії Партії регіонів. У документах було вказано багатомільйонні витрати на послуги Пола Манафорта. У США його засудили за цілу низку банківських шахрайств, ухилення від сплати податків та змову. Також Манафорта звинувачували у спробі фальсифікації президентських виборів США через співпрацю з РФ.

Печерський районний суд столиці заочно заарештував на два місяці четвертого президента України Віктора Януковича у справі про розстріли на Майдані 18-20 лютого 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Політтехнолог Януковича вийшов із в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі