субота, 04 листопада 2017 04:07

Політик Олексій Навальний подав на суду на Путіна через перешкоджання мітингам

Політик Олексій Навальний подав на суду на Путіна через перешкоджання мітингам
Навальний подав до суду на Путіна. Фото: Укрінформ

Тверський райсуд Москви зареєстрував адміністративний позов Олексія Навального до Володимира Путіна.

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на прес-секретаря суду Анастасію Дзюрко.

Рішення про прийняття позову до розгляду буде прийнято у встановлений законом термін, заявила Дзюрко.

"Позов Навального до Путіна приймала особисто голова Тверського районного суду сумнозвісна (Ольга) Солопова", - написав глава юридичної служби Фонду боротьби з корупцією Іван Жданов.

У середу Навальний повідомив про підготовку позову до президента. Політик звинувачує Путіна і його помічників в тому, що саме за їх вказівками мерії міст відмовляються погоджувати зустрічі кандидата зі своїми прихильниками, що організовуються в форматі мітингів. "У суді ми представимо вичерпні докази того, як міські адміністрації по всій країні діють організовано, синхронно і по явним вказівкам з Москви, - запевнив політик. - Зажадаємо допитати свідків-чиновників і будемо доводити, що всі ці незаконні вказівки віддані особисто Путіним, ніхто інший просто не міг це зробити ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Команда Собчак має суперечливі погляди на Крим і Донбас

Навальний не вперше подає в суд на Путіна. 11 лютого 2016 року він вислав в Тверський райсуд Москви адміністративний позов до глави держави у зв'язку з розпорядженням Путіна про виділення холдингу "Сибур" 1,75 мільярда доларів з Фонду національного добробуту. Великий пакет акцій холдингу належить зятю глави держави Кирилу Шамалову. Таким чином, підсумував Навальний, Путін не зробив необхідних дій для запобігання конфлікту інтересів.

Зараз ви читаєте новину «Політик Олексій Навальний подав на суду на Путіна через перешкоджання мітингам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі