вівторок, 24 жовтня 2017 19:38

Команда Собчак має суперечливі погляди на Крим і Донбас
8

Політтехнолог Єльцина, дружина Чубайса і ліберальні правозахисники — члени виборчого штабу кандидата у президенти Росії Ксенії Собчак.

Телеведуча позиціонує себе як кандидат "Проти всіх" і закликає до реформ. Про це вона заявила на прес-конференції у вівторок. У своїй команді Собчак об'єднала провладних політиків, політтехнологів, опозиційних журналістів та правозахисників, повідомляє ВВС.

Ксенія Собчак заявила, що у неї немає передвиборної програми. Строката команда, котра зібралася довкола неї, відображає невизначеність та неоднозначність поглядів телеведучої. Правозахисниця, котра виступає проти анексії Криму, співпрацюватиме з політехнологом, який брав участь у незаконних виборах губернатора Криму - і таких контрастів багато.

Виборчий штаб Ксенії Собчак очолить Ігор Малашенко - один із співзасновників телекомпанії НТВ та голова виборчого штабу Бориса Єльцина у 1996 році. Тоді Єльцина обрали президентом Росії на другий термін.

  Ігор Малашенко і Божена Ринська
Ігор Малашенко і Божена Ринська

ЗМІ припускають, що він одружений із журналісткою Боженою Ринською, яка підтримує Олексія Навального і назвала Собчак "тварюкою", коли Ксенія оголосила про свій намір балотуватися у президенти. Божена свого часу відзначилася своїм позитивним ставленням до України та критикою щодо Росії. У 2014 році вона передала кошти на підтримку українських переселенців з Донбасу. У тому ж році вона заявила, що їде в Київ, аби зібрати гроші для української армії.

  Олексій Ситников
Олексій Ситников

Головним технологом штабу стане Олексій Ситников, котрий свого часу також консультував Єльцина. Ситников був одним із політтехнологів помаранчевої революції та радником Юлії Тимошенко до 2008 року. Консультував Дмитра Овсяникова під час виборів на посаду губернатора в окупованому Криму. Першим почав використовувати в СРСР еріксонівський гіпноз на НЛП.

  Авдотья Смірнова й Анатолій Чубайс.
Авдотья Смірнова й Анатолій Чубайс.

Питаннями інклюзивного суспільства (доступного для людей з особливими потребами. - gazeta.ua) займатиметься Авдотья Смірнова - дружина Анатолія Чубайса,російського політика й економіста.

  Антон Красовський
Антон Красовський

Проблеми ВІЛ-хворих буде модерувати антипутінський журналіст Антон Красовський. Українцям він запам'ятався висловами "Я не здивуюся, якщо Янукович в'їде в Київ на білому коні", "Якщо Америка не буде підтримувати Україну, її ніхто не буде підтримувати", "Ви (українці - Gazeta.ua) вважаєте РФ країною-агресором, а я ставлюсь до вас як до ідіотів і покидьків".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Собчак можуть "пришити" кримінал за висловлювання про анексований Крим

   Віталій Шкляров
Віталій Шкляров

Інтернет-кампанією керуватиме журналіст Віталій Шкляров - один із лояльних до України членів команди. За повідомленням ТСН, Шкляров є творцем унікальної платформи для об'єднання демократичних політиків. Він прихильник притоку нових сил до пострадянського політикуму. Працював у виборчих штабах німецького канцлера Анґели Меркель, екс-президента США Барака Обами йамериканського сенатора Берні Сандерса. Виданню "Гордон" Шкляров заявив, що Росія хоче зробити з Донбасу другу Абхазію. Москва не бажає йти на діалог, бо будь-яке прийняте нею конструктивне рішення означатиме, що вона визнала себе стороною конфлікту.

  Олена Лук'янова
Олена Лук'янова

Судові справи розбиратиме лояльна до України правозахисниця та юрист Олена Лук'янова. Автор книги #КРЫМНАШ, у котрій стверджує, що анексія Криму порушує законодавство РФ. Виданню Deutsche Welle заявила, що Росія не зможе уникнути відповідальності за події в Криму та на Донбасі. Вважає, що Крим має повернутися до України після перехідного періоду, коли буде спільне російсько-українське урядування на півострові. Так людям буде простіше звикнутися з думкою, що Крим - це знову Україна.

  Марина Литвинович
Марина Литвинович

Марина Литвинович — ще один солдат "старої гвардії". Стала в опозицію до Путіна ще на початку його правління. Здобула високий рейтинг, критикуючи владу і силовиків за трагедію в Беслані (у школі міста Беслан у Північній Осетії, Росія, терористи 1 вересня 2004 року захопили і 2,5 дні утримували понад 1100 заручників. Після неуспішних переговорів був розпочатий штурм із застосуванням важкої військової техніки, унаслідок чого 334 заручники, переважно діти, загинули. - gazeta.ua). Засновниця партії "Інша Росія". Відома своїм прагненням до реформ і тим, що провалила виборчі кампанії кількох російських політиків. Колишня співробітниця прокремлівського Фонду ефективної політики.

  Сергій Кальварський та Ксенія Собчак позували разом для ЖЖ проекту "Дом-2"
Сергій Кальварський та Ксенія Собчак позували разом для ЖЖ проекту "Дом-2"

Сергій Кальварський - колишній режисер телекомпанії "ВИД" і колишній продюсер "Першого каналу" — відповідатиме за відео-наповнення кампанії. Останнім часом відзначився опозиційними висловлюваннями. "Пропаганда в Росії ллється з усіх щілин, український конфлікт розділив країну на два табори. Головний злочин цього режиму - суспільство перестало бути моральним: люди брешуть, ненавидять одне одного через політичні погляди", - заявив він російським ЗМІ.

Кандидат у президенти Росії Ксенія Собчак заявила, що Крим належить Україні: "З погляду міжнародного права Крим - український. Крапка. Далі давайте розмовляти".

Зараз ви читаєте новину «Команда Собчак має суперечливі погляди на Крим і Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі