понеділок, 09 січня 2023 08:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Подоляк пояснив, чому Путін напав на Україну саме взимку

Подоляк пояснив, чому Путін напав на Україну саме взимку
Президент Росії Володимир Путін 24 лютого 2022 року розв'язав повномасштабну війну Росії проти України. Фото: facebook.com/MIDRussia

Президент Росії Володимир Путін певний час психологічно готував себе до того, що він нападе на Україну та зможе безкарно знищувати людей.

Диктатор вірив, що більшість українців зустрічатимуть його армію квітами. Цим радник голови Офіса президента Михайло Подоляк в телемарафоні "Єдині новини" пояснив напад Путіна на Україну взимку, передає Gazeta.ua.

"Це питання психології Путіна. Треба було самого себе переконати в тому, що він "цар" і має право масово вбивати людей. Він влітку 2021 року зустрічався на рівні президентів США та Росії, де ультимативно сказав, що хоче отримати те-то і те-то з точки зору російської безпеки у військовому сенсі, регіональному", – сказав Подоляк.

За його словами, Путін сам себе переконав, що Євросоюз та Америка не допомагатимуть Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові РФ мріють про кінець війни на "будь-яких умовах": Генштаб розкрив подробиці

"Путіну треба було психологічно підготуватися, що він буде геніальним полководцем, "царем", якому ніхто не дорікатиме, що він зайшов масово вбивати людей. І коли він повірив в це, побачив боязливу політику ЄС, нейтрально-байдужу позицію США, зі слів Медведчука, Путін подумав, що тут 90 відсотків зустрічатимуть з квітами ржаву армаду російської армії. Сказав: "Ну все, пішли. Ніяких проблем у нас не буде". Ось так було ухвалене рішення..." – сказав Подоляк.

За його оцінками, Кремль витратив чимало коштів на численні публікації у західних ЗМІ на початку минулої зими. Мовляв, Україна не вистоїть перед великим наступом РФ.

"І зараз витрачає багато коштів на те, щоб примусити України сісти за стіл переговорів, щоб мирно врегулювати питання... А друга складова – це бійтеся, бо ми в січні чи в лютому будемо масово йти в Україну", – підсумував радник голови ОП.

24 лютого 2022 року близько 4:00 Володимир Путін розв'язав повномасштабну війну Росії проти України. У різних містах нашої держави пролунали вибухи. Ворог атакував прикордонні підрозділи, прикордонні наряди та пункти пропуску.

По всій Україні запровадили воєнний стан, який діє досі.

Зараз ви читаєте новину «Подоляк пояснив, чому Путін напав на Україну саме взимку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі