вівторок, 16 січня 2024 01:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Подоляк пояснив, чому компроміс з РФ неможливий

Подоляк пояснив, чому компроміс з РФ неможливий
Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк пояснив, чого не можна домовлятися з росіянами. Фото: DW

Компроміс у відносинах з РФ неможливий без перемоги на полі бою.

Такий менталітет у більшості росіян, заявив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк, пише УНІАН.

Громадяни РФ не звикли, не пристосовані до комфорту, вважає він.

"Це ментальність табірного типу: тобто, вони готові жити в максимально приниженому стані. У буквальному сенсі, у вигрібних ямах, але при цьому кричати, що зараз когось "поставлять на коліна", - сказав Подоляк.

Не всі західні партнери поки розуміють, що у війні, розв'язаній РФ проти України, немає компромісу.

"Тому що це означатиме незавершену війну, яка призведе лише до масштабування війни. Тому що Росія не зміниться - маніяк, який демонстративно, маніфестно вбиває, не стане законослухняним. Навпаки: будучи безкарним, він масштабуватиме злочини, бо отримує від них насолоду", - акцентує Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ОП пояснили, чому не буде "таємних переговорів" про мир

Зміни будуть, коли впаде міф про всемогутність РФ в головах більшості населення держави-агресора. Але усвідомити вони це зможуть лише після поразки Росії на полі бою.

"У той момент вони зі своїх вигрібних ям вилізуть і підуть розпинати цього дивного суб'єкта на прізвище Путін. Ось так це буде відбуватися. І тут немає прямої кореляції, що ось у них там почали лопатися труби, замерзають цілі міста, регіони, що у них щось нескінченно горить...", - зазначає радник.

На його думку, дуже важливо, щоб західні партнери України зрозуміли: всі внутрішні негаразди в РФ не змінять менталітет цієї країни. Чи то дефіцит продуктів харчування, відсутність грошей, комунальні проблеми, ізоляція від зовнішнього світу або насильницька мобілізація.

Якщо Кремлю вдасться виторгувати для себе не програш у війні, вся "орда буде волати від захвату" і закликати Путіна продовжити атаки на Україну або будь-яку іншу країну.

"Або відбудеться обвал по лінії фронту ... Тоді вони з вигрібної ями вибираються, де-небудь на Чукотці знаходять суб'єкта Путіна або того, хто там буде його заміщати. І, відповідно проводять з ним ту роботу, яку в Росії люблять найбільше - знищення еліти, яка обдурила", - підкреслив він.

Будь-яке замороження війни в Україні для нібито мирних переговорів російський диктатор Володимир Путін використає для підсилення своєї армії.

Це потрібно ворогу, щоб ще раз атакувати Україну, заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

Риторика Москви про нібито готовність до переговорів насправді спрямована саме на країни Заходу та Глобального Півдня. Це фальшивий сигнал, що росіяни нібито згодні зупинитися і почати переговорний процес.

Зараз ви читаєте новину «Подоляк пояснив, чому компроміс з РФ неможливий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі