неділя, 24 липня 2022 01:40

Подоляк пояснив нюанси зернової угоди та "психічного стану" Росії

Подоляк пояснив нюанси зернової угоди та "психічного стану" Росії
Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк розставив акценти щодо угоди про відновлення експорту українського зерна. Фото: eastnews.ua

Україна не підписувала жодних прямих домовленостей з Росією щодо зерна.

Угода підписана лише з Туреччиною та ООН щодо організації транспортної логістики для 18-20 млн тон зерна на суму понад 10 млрд доларів ,зауважив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

"Друге: РФ брала на себе конкретні зобов'язання перед іншими країнами щодо забезпечення безпеки "зернових коридорів", не стріляти по місцях зберігання/перевалки та шляху прямування. Гарантами того, що Росія в зерновому питанні виявить хоч дещицю осудності, є Туреччина та ООН. Фіксуємо це", - зазначив Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський прокоментував російський удар по Одесі

По-третє, за словами радника голови ОПУ, навмисний удар РФ по Одеському порту буквально за кілька годин після підписання всіх документів ідеально характеризує специфічний "психічний стан" Росії.

"Вони явно вважають за краще постійно доводити світові, особливо тим, хто все ще плекає ілюзії щодо залишків "російського розуму", що абсолютно недоговороспроможні. І це чудово, бо надто вже очевидно", - сказав він.

Четверте, за словами Подоляка, відвертий, неприхований намір вдарити по зернових запасах в Одеському порту – це "пряме послання росіян арабським та африканським країнам, де панують нейтральні чи навіть проросійські настрої: "Ви взагалі ніхто! І плювали ми, понтовиті росіяни, на ваші голоди, зерна та інші хотілки!"

"І нарешті п'яте. Хоче це визнавати хтось чи ні, але РФ навмисно завдала демонстративного та принизливого удару по репутації Туреччини та ООН. Знову ж таки неформально звернувшись до них зі своєю класичною фразою: "Ну і що ви зробите?", - зазначив він.

Подоляк нагадав, що саме Туреччина та ООН є повними "гарантами безпеки" транспортних зернових коридорів, і вони ж гарантували голодному світу, що Росія буде стояти осторонь хоча б тут"

"Дуже красномовна і корисна історія про те, як російська похоронна команда продовжує запекло ховати сама себе", — сказав радник голови ОПУ.

22 липня в Стамбулі підписали угоду між Україною, Росією, Туреччиною та ООН про вивезення українського зерна. Згідно з договором, зерно й інше продовольство вивозитимуть кораблями з трьох українських портів. Росія також має забезпечити "режим тиші".

Проте вже 23 липня російські загарбники обстріляли Одеський порт крилатими ракетами типу "Калібр". У порту було зерно, яке готували на експорт.

Зараз ви читаєте новину «Подоляк пояснив нюанси зернової угоди та "психічного стану" Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі