середа, 11 січня 2023 16:47

Після позбавлення громадянства низки нардепів президент зробив заяву

Після позбавлення громадянства низки нардепів президент зробив заяву
Нардепів від забороненої партії "Опозиційна платформа – За життя" Тараса Козака і Віктора Медведчука позбавили громадянства України. Фото: ОПЗЖ

Більшість людей, котрих нещодавно позбавили українського громадянства, є також громадянами країни-агресорки Російської Федерації.

Держава надалі працюватиме над тим, щоб люди з російським громадянством не мали жодного впливу на Україну. Про це заявив президент Володимир Зеленський у середу.

"Є люди, які позбавлені громадянства згідно з українським законодавством, згідно з Конституцією. Частина цих людей позбавлена дійсно через те, що у них громадянство іншої держави, я б сказав, максимальна більшість цих людей. Решта – це питання СБУ", – сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Паспорт РФ у судді Верховного суду підтвердила СБУ

"Наше завдання, щоб всі люди, які мають громадянство подвійне, потрійне, включаючи громадянство РФ, які мають політичний чи духовний вплив на нашу державу, щоб всі ці люди обов'язково мали громадянство одне – РФ. І нехай із цим громадянством у відповідній державі і живуть. Думаю, що це справедливо", – заявив президент.

Вчора стало відомо, що президент позбавив громадянства України народних депутатів від забороненої "Опозиційної платформи – За життя" Віктора Медведчука, Тараса Козака, Рената Кузьміна і колишнього члена групи "Воля народу" Андрія Деркача.

Чотирьох позбавлять мандатів, сказав голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Зараз ви читаєте новину «Після позбавлення громадянства низки нардепів президент зробив заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі