понеділок, 24 жовтня 2011 18:32

Піскун: Пшонка правильно зробив, що скасував постанову про закриття справи ЄЕСУ

Піскун: Пшонка правильно зробив, що скасував постанову про закриття справи ЄЕСУ

Народний депутат від Партії регіонів Святослав Піскун заявив, що скасування постанови про закриття справи є звичайною наглядовою роботою прокурора, а Генеральний прокурор має право скасовувати будь-яку постанову з будь-якої закритої кримінальної справи.

Про це він сказав у понеділок, 24 жовтня, коментуючи рішення Генерального прокурора України щодо скасування постанови про закриття кримінальної справи проти колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко відносно діяльності ЄЕСУ, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Не потрібно робити висновки, що прокуратура робить щось надзвичайне – це найголовніше. Відміна постанов про закриття справи – це звичайна наглядова робота прокурора. Генеральний прокурор України має право скасовувати будь-яку постанову з будь-якої закритої кримінальної справи", – зазначив депутат.

При цьому він наголосив на тому, що цю кримінальну справу було закрито не за відсутністю складу злочину, а за недоведенням вини, що було неможливим на той час.

"Тому якщо Генеральний прокурор вважає, що необхідно провести розслідування, він має право скасувати постанову і провести його. Крапка. Це абсолютно законна дія", – переконаний парламентарій.

"До речі, - зауважив Піскун, - ми кілька місяців тому мали розмову з Віктором Пшонкою з цього приводу, і я сам йому порадив, щоб він скасував цю постанову і перевірив деякі питання щодо ЄЕСУ, тому що там є питання, які досі невирішені. А на той час їх вирішити було неможливо, тому що тоді суди прийняли рішення про закриття цієї справи з дуже багатьох епізодів, і розслідування її тоді вже не мало ніякого сенсу".

Зараз ви читаєте новину «Піскун: Пшонка правильно зробив, що скасував постанову про закриття справи ЄЕСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі