понеділок, 24 жовтня 2011 15:09

Рішення Піскуна про закриття справи стосовно Тимошенко було незаконним - ГПУ

Рішення Піскуна про закриття справи стосовно Тимошенко було незаконним - ГПУ

У Генеральній прокуратурі України (ГПУ) заявляють, що рішення екс-генпрокурора Святослава Піскуна про закриття кримінальної справи проти Юлії Тимошенко визнано незаконним, але не уточнюють, чи буде Піскун нести за це відповідальність.

Про це повідомив голова прес-служби ГПУ Юрій Бойченко сьогодні на прес-конференції.

Уточнюючи на прохання журналістів, чи було скасована ГПУ постанова генерального прокурора Піскуна про закриття кримінальної справи стосовно Тимошенко незаконною, Бойченко зазначив: "Рішення Піскуна, якщо воно скасовано, відповідно, визнано незаконним. Якби воно було законним, навіщо б його скасовували. Зрозуміло , що воно було прийнято поспішно, воно було прийняте без вивчення всіх доказів у справі, тому, відповідно, сьогодні прийнято рішення скасувати його як незаконне".

Бойченко також уточнив, що кримінальна відповідальність за подібні дії не передбачена.

Відповідаючи на запитання про можливі мотиви Піскуна при ухваленні постанови про закриття кримінальної справи, Бойченко зазначив: "Я не можу давати оцінку діям на той час, відповідна оцінка буде надана в ході досудового слідства, але це були події 2004-2005 років, тому, можливо, під впливом саме цих подій було прийнято таке рішення Піскуном".

24 жовтня Генеральна прокуратура скасувала постанову про закриття кримінальної справи стосовно Тимошенко за фактами розкрадання 25 млн.грн. бюджетних коштів та ухилення від сплати податків за розрахунками за природний газ корпорацією ЄЕСУ. Також в ГПУ повідомили, що оскаржать в касаційному порядку "незаконні рішення суду про закриття інших епізодів злочинної діяльності у зазначеній кримінальній справі".

Зараз ви читаєте новину «Рішення Піскуна про закриття справи стосовно Тимошенко було незаконним - ГПУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі