понеділок, 24 жовтня 2011 14:45

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

У ГПУ запевняють, що строк давності у справі ЄЕСУ не минув

У ГПУ запевняють, що строк давності у справі ЄЕСУ не минув

Податкова міліція відновила слідство у справі стосовно екс-прем'єра Юлі Тимошенко за фактом розкрадання бюджетних коштів та ухилення від сплати податків за світанку за природний газ корпорацією ЄЕСУ, заявив начальник відділу зв'язків зі ЗМІ генеральної прокуратури України Юрій Бойченко.

"Це справа відновлено і знаходиться на стадії досудового слідства в податковій міліції", - сказав він на брифінгу в понеділок у Києві.

За його словами термін давності цієї справи не закінчився, у зв'язку з тим, що Тимошенко вчинила нові злочини.

"У Кримінально-процесуальному законодавстві передбачено припинення дії термінів відповідальності у зв'язку з вчиненням нового злочину. Оскільки цей ланцюг скоєних Юлією Володимирівною злочинів не переривалася, таким чином, жодних порушень в термінах залучення її до кримінальної відповідальності немає", - сказав Бойченко.

Раніше Генеральна прокуратура повідомила, що "20 жовтня 2011 року скасувала постанову про закриття кримінальної справи стосовно Юлії Тимошенко за фактами розкрадання 25 млн грн. Бюджетних коштів та ухилення від сплати понад 20 млн грн. Податків шляхом впровадження злочинної фінансової схеми щодо розрахунків за природний газ корпорацією "Єдині енергетичні системи України" та приховування доходів від діяльності її офшорної компанії "

Як повідомлялося, стосовно Тимошенко порушено кримінальну справу за покладання боргів корпорації ЄЕСУ на бюджет України. СБУ підкреслює, що підставою для порушення нової справи проти Тимошенко став лист Міноборони РФ Кабінету міністрів, в якому порушувалося питання погашення заборгованості ЄЕСУ в сумі $ 405,5 млн.

Зараз ви читаєте новину «У ГПУ запевняють, що строк давності у справі ЄЕСУ не минув». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі