четвер, 12 вересня 2019 10:11

Пільги для євроблях і покарання для прогульників: Рада зібралася на засідання (онлайн)

Пільги для євроблях і покарання для прогульників: Рада зібралася на засідання (онлайн)
Фото: ukrinform.ua

Сьогодні парламент розпочне свою роботу з законопроектів, пов'язаних із роботою Верховної Ради.

У залі зареєструвалися 388 народних депутатів.

Планують змінити регламент у частині призначення і відставки прем'єр-міністра, членів уряду, голови СБУ та дострокового позбавлення депутатів мандату. Іншим законопроектом пропонують, щоб поправки, які готуються до другого читання, могли вноситися лише до проекту, прийнятого за основу.

Також сьогодні розглянуть 3 законопроекти щодо покарання депутатів за прогули. Профільний комітет рекомендував документ №1035-2, який пропонує позбавляти нардепів зарплати за пропуски без поважних причин понад третини пленарних засідань, більш ніж половини засідань комітетів ВР.

Серед іншого, планують розглянути проект закону про відтермінування штрафів за нерозмитнене авто на європейській реєстрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуга народу" фактично знищила опозицію

Постанова про дострокове припинення повноважень всього складу ЦВК на порядку денному не стоїть. Напередодні комітет із питань державного будівництва підтримав цю ініціативу президента. Формальною підставою стала ситуація, що склалася на 198 виборчому окрузі на Черкащині. Там переможцю виборів скасували реєстрацію.

Зараз ви читаєте новину «Пільги для євроблях і покарання для прогульників: Рада зібралася на засідання (онлайн)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі