вівторок, 10 вересня 2019 17:18

Зеленський іде на розпуск ЦВК

Зеленський іде на розпуск ЦВК
Президент хоче розпустити ЦВК.

Президент Володимир Зеленський зробив подання про дострокове припинення повноважень членів Центральної виборчої комісії.

Подання на розпуск вже надійшло у Верховну Раду та зареєстроване.

Воно направлено до профільного Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Засідання комітету заплановане на завтра, 11 вересня, пише theБабель

Водночас, як повідомляє "Дзеркало тижня", ЦВК розпуститься парламентом найближчим часом.

Очікувалося, що подібний крок президент зробить після проведення Рахунковою палатою аудиту ЦВК двох виборчим циклів – президентського та парламентського. Однак Рахункова палата тільки планує почати аудит використання державних коштів комісією цього року.

Формальним приводом у зверненні президента стане ситуація, що склалася на 198-у виборчому окрузі на Черкащині.

24 и 26 серпня Верховний суд скасував протокол про результати виборів у цьому окрузі, в якому зафіксована перемога самовисуванця Сергія Рудика. Позов подала кандидат від "Слуги народу" Наталя Дяченко. У результаті Рудик не склав присягу нардепа.

Насправді Банкову не влаштовує контроль над ЦВК, що знаходиться в руках п'ятого президента Петра Порошенка та екс-депутата Олександра Грановського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сен-Тропе з Богданом гуляли "слуги народу" і судді

У вересні 2018-го Верховна Рада призначила 14 нових членів Центральної виборчої комісії. До неї увійшли 6 представників "Блоку Петра Порошенка", 3 - "Народного фронту", по одному від "Самопомочі", "Батьківщини", Радикальної партії, "Відродження" та "Волі народу". Ще двоє залишилися працювати зі старого складу.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський іде на розпуск ЦВК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі