вівторок, 24 березня 2009 13:15

Перший транш МВФ Україна не використала

Перший транш МВФ Україна не використала

Україна не витратила жодної копійки з першого траншу, який було надано МВФ. Про це на прес-конференції в Кабміні заявила прем"єрка Юлія Тимошенко.

"Всі гроші зараз знаходяться у золотовалютному фонді України. Вони там аби була стабільність національної валюти", - розповіла вона.

За словами прем"єрки в найближчі тижні Україні треба отримати другий транш від МВФ. Але для цього необхідно прийняти низку антикризових законопроектів.

Тимошенко розповіла, що це законопроекти, які стосуються підвищення акцизного збору на тютюнові вироби; товари, на які світова ціна є вищою ніж у нас; внесення змін та доповнень до бюджету зі збалансування коштів "Нафтогаза" та Аграрного фонду. А також рівна сплата внесків до Пенсійного фонду.

Прем"єрка сподівається, що вже з наступного сесійного тижня, 31 березня Верховна Рада проголосує ці законопроекти.

"Коли ми були з Президентом у Брюсселі, ми обоє декларували, що БЮТ та НУНС підтримають ці законопроекти. Сподівають, так і буде", - сказала Тимошенко.

Вона також додала, що звернеться до спікера Володимира Литвина аби запросити на засідання Ради послів "вісімки" аби вони спостерігали за процесом голосування.

"Я хочу, щоб все було публічно", - заявила прем"єрка.

Відповідаючи на запитання про те, якщо НУНС вимагатиме голосування за міністра Шамшура в обмін на підтримку цих законопректів, Тимошенко сказала: "Я категорично заперечую проти таких обмінів. Потрібно не "тіньові" оборудки робити на інтересах країни, а прийти і проголосувати такі важливі законопроекти".

gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Перший транш МВФ Україна не використала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі