понеділок, 10 жовтня 2022 01:31

Перевести стрілки не вдасться - МЗС України відповіло Москві щодо Придністровʼя

Перевести стрілки не вдасться - МЗС України відповіло Москві щодо Придністровʼя
Міністерство закордонних справ України відреагувало на провокативні звинувачення Росії. Фото: УНН

Міністерство закордонних справ України відреагувало на провокативну заяву представника російського МЗС Олексія Поліщука щодо Придністровʼя.

Він звинуватив Київ у спробі "розгойдати ситуацію" у молдовському сепаратистському регіоні Придністровʼя. Поліщуку відповів речник українського МЗС Олег Ніколенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Можливо, прийшов час" – генерал США допустив вирішення проблеми Придністров'я

"Заява Поліщука, як кажуть у Києві, не від великого розуму і перевести стрілки йому не вдасться. Єдиною силою, яка скоює терористичні акти, веде загарбницькі силові дії, намагається розхитати внутрішньополітичну ситуацію в країнах нашого регіону, є Росія. А Україна завжди стояла і стоятиме на захисті миру та процвітання в регіоні та поважатиме суверенітет і територіальну цілісність Молдови", – написав Ніколенко у Фейсбуці.

Представник МЗС Росії Олексій Поліщук заявив, що українська влада намагається "спровокувати Молдову на силові дії в Придністров'ї". Він нагадав про "серію терористичних актів" там у квітні-червні, а також звинуватив Київ у спробі "розхитати ситуацію в регіоні".

Повідомлення про вибухи і обстріли у Придністровʼї почали надходити з кінця квітня. Президент України Володимир Зеленський заявив, що загострення ситуації у Придністров'ї спричинене діями спецслужб Росії.

Зараз ви читаєте новину «Перевести стрілки не вдасться - МЗС України відповіло Москві щодо Придністровʼя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі