середа, 26 червня 2013 15:55

Перед канікулами опозиція знову заблокує Раду?

Перед канікулами опозиція знову заблокує Раду?
Політолог вважає, опозиція може цей тиждень поблокувати трибуну, після чого парламент піде на канікули. Фото: ipress.ua

Політолог Кость Бондаренко не очікує, що на останньому пленарному тижні депутати розглядатимуть резонансні питання.

Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Як правило, резонансні питання на останній тиждень не відкладають. У цій ситуації було б дуже добре, якщо хоча б одне з питань, які вимагає Євросоюз, було розглянуто. Тим більше, що напрацювання, які стосуються судочинства та правозахисту, вже є. Якщо хоча б одне було піднято та законодавчо оформлене, це був би великий здобуток парламенту", - наголосив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В опозиції кажуть, що Партія регіонів зацікавлена у блокуванні Ради

За його словами, призначення виборів у проблемних округах залишається одним із моментів, який хвилює багатьох.

"Це може бути те питання, яке розділить наших політиків. Опозиція заявляє, що вибори треба проводити 27 жовтня, а влада наполягає на 60-денному терміні, як це передбачено Конституцією. Якщо цього тижня приймається рішення, тоді вибори мають пройти у кінці серпня - на початку вересня. Якщо це питання підніматиметься, може відбутися блокування трибуни. Опозиції дуже потрібне провокування певних тенденцій перед підписанням Угоди про асоціацію у Вільнюсі. У будь-якому випадку, якщо хоч один округ виграватиме влада, опозиціонери будуть піднімати шум. Це ніби технічне питання може стати каменем спотикання у парламенті", - зауважив Бондаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров просить депутатів відкинути амбіції та егоїзм заради ЄС

Політолог вважає, опозиція може цей тиждень поблокувати трибуну, після чого парламент піде на канікули.

"А чому ні?! Вони майже цілу сесію її блокували. Опозиція вважає, що вони правильно роблять. Хоча ніхто не говорить про нарощування рейтингів політичних сил", - зазначив він.

"Важко сказати, чи може президент прийти на закриття сесії. Інколи він досить непередбачуваний у своїх діях. Тут не все пояснюється тим, чи може він прийти. Насправді все залежатиме від того, наскільки парламент буде готовий його слухати. Аби не йти тільки для того, щоб там покричали, посвистіли та потупали ногами. Деякі політичні сили хочуть перетворити парламент на шоу. Тому видається, що депутати зараз не готові слухати президента", - додав експерт.

Зараз ви читаєте новину «Перед канікулами опозиція знову заблокує Раду?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі