понеділок, 02 січня 2023 15:19

Партнерка Медведчука подала позов проти Зеленського

Партнерка Медведчука подала позов проти Зеленського
Наталія Лавренюк хоче, щоб з неї зняли санкції. Фото: "Главком"

Цивільна дружина підсанкційного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака й бізнес-партнерка Віктора Медведчука Наталія Лавренюк подала позов проти президента Володимира Зеленського.

Через Верховний суд вона хоче визнати протиправним указ президента від 19 жовтня 2022 року про санкції щодо неї, передає портал "Судова влада України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розслідувач встановив, де переховується нардеп Козак

На Лавринюк наклали санкції на п'ять років. Вона є бенефіціарним власником акціонерного товариства "НЗНП Менеджмент", акціонерного товариства "Новошахтинський завод нафтопродуктів" і товариства з обмеженою відповідальністю "Роузвуд Шиппінг". За рішенням РНБО, власником цих компаній є також і Медведчук.

За даними "Схем", Лавренюк є постійною супутницею Козака в закордонних відрядженнях з 2005 року.

У травні 2022-го Віктору Медведчуку й нардепу від ОПЗЖ Тарасу Козаку повідомили про підозру в держзраді й підготуванні до розграбування національних цінностей у Криму. За версією слідства, обидва 2015 року вступили в попередню змову з чиновником уряду РФ для видобування корисних копалин на шельфі Чорного моря.

Після цього Козак почав переховуватися.

Зараз ви читаєте новину «Партнерка Медведчука подала позов проти Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі