середа, 26 березня 2014 16:39

Партія Порошенка "зрівнялася" з "Батьківщиною" у рейтингу виборчих симпатій

Партія Порошенка "зрівнялася" з "Батьківщиною" у рейтингу виборчих симпатій

Електоральні симпатії українців до ВО "Батьківщина" та партії "Солідарність" практично однакові.

Про це свідчать дані соціологічного дослідження, проведеного Центром соціальних і маркетингових досліджень "СОЦИС", Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС), соціологічною групою "Рейтинг" та Центром Разумкова і презентованого у середу Комітетом виборців України (КВУ) .

Згідно з опитуванням, рейтинги політичних партій в контексті можливих парламентських виборів розділилися таким чином: перше місце в електоральних симпатіях займає "Батьківщина" - 15 % підтримки респондентів, партія "Солідарність" на чолі з Петром Порошенком у разі проведення парламентських виборів у березні 2014 заручилася б підтримкою 14,9 % виборців України .

Політична партія УДАР Віталія Кличка, згідно з даними дослідження, займає третю позицію з 11,3 % підтримки виборців. Підтримати Партію регіонів готові 10,5 % респондентів, а Комуністичну партію - 4,9 % опитаних.

ВО "Свобода", за даними опитування, отримує 3,5 % підтримки виборців, партія "Правий сектор" - 1,8 %.

Разом з тим, опитування показало, що 20,9 % опитаних відмовилися або не змогли відповісти, а 9,2 % респондентів сказали, що не брали б участі у парламентських виборах.

Дослідження проводилося 14-19 березня серед населення України віком від 18 років і старше. Репрезентативна квотна вибірка 6200 респондентів ( по 1550 респондентів для кожного з соціологічних центрів) у всіх регіонах України (без обліку населення Криму) .

Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв'ю згідно з опитувальником ( face to face ) за місцем проживання респондента. Статистична похибка вибірки (довірчий інтервал) : не перевищує 0,8 %.

Зараз ви читаєте новину «Партія Порошенка "зрівнялася" з "Батьківщиною" у рейтингу виборчих симпатій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі