вівторок, 22 вересня 2015 12:08

Озброювати українців можна буде після вступу в ЄС - політолог

Озброювати українців можна буде після вступу в ЄС - політолог

 Вільне володіння зброєю не на часі. Так вважає політолог Володимир Бондаренко.

"Сьогодні запроваджувати вільний доступ до зброї небезпечно. Йде тотальна реорганізація влади. Одне відомство не встигає за іншим, на виборах розгортається боротьба всіх проти всіх. У цій ситуації є ризики. Бо зброя може бути використана як завгодно. Населення нині дуже радикалізоване", - пояснив він в коментарі Gazeta.ua.

Бондаренко зауважив, що суспільство буде готове до вільного озброєння лише тоді, коли Україна увійде в Європу.

"Хотілося б вірити, що це станеться років за десять. Вже зараз більшість народних депутатів перестають носити зброю. Хіба що молодики, які хочуть похизуватися перед дівчатами", - каже він.

На його думку вільного доступу до зброї вимагає радикальний прошарок суспільства, ті, хто повернувся з АТО. "Селяни, де немає дільничних. Ті, хто проживають поблизу окупованих територій, де є свавілля неконтрольованих військовиків, сепаратистів", - зазначив Бондаренко.

На його думку, держава має оголошувати місячники добровільної здачі незареєстрованої зброї, якої зараз в країні дуже багато. "Викупати її у людей, обмінювати на гумову. Має бути постанова уряду про те, що гарантовано людина, яка добровільно здала зброю, не буде притягнена до відповідальності. Це завжди працювало", - наголосив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Озброювати українців можна буде після вступу в ЄС - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі