четвер, 03 березня 2016 22:13

Звіти ОБСЄ матимуть велике значення для продовження санкцій проти РФ - Марчук

Звіти ОБСЄ матимуть велике значення для продовження санкцій проти РФ - Марчук
Фото: rian.com.ua

Звіти Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ матимуть велике значення, коли влітку 2016 року ухвалюватимуть рішення щодо продовження санкцій Євросоюзу проти Російської Федерації.

Про це заявив екс-прем'єр, представник української сторони в підгрупі з безпеки тристоронньої контактної групи щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі Євген Марчук, передає "УП".

"Порушення є (в зоні АТО на Донбасі), а ми і не чекали, що буде ідеально. Але що тут необхідно враховувати? Тому що часто у людей складається враження, що вони (Мінські угоди) все одно порушуються. Так, вони порушуються. Але це порушення, а не стаціонарна присутність цього важкого озброєння калібром менше ніж 100 мм у зоні безпеки. А найважливіше, що створено досить багато пунктів спостереження СММ ОБСЄ і СЦКК у зоні зіткнення, і фіксація всіх порушень, які пов'язані з обстрілами, з введенням техніки, якої не має там бути, із забороною пересування патрульних бригад ОБСЄ, - ОБСЄ їх усі фіксує й описує. І це (робиться) не для ерудиції. Вони вивішують це на свій сайт, а далі вони офіційно, більш розширено направляють це у свою штаб-квартиру до Відня, а Відень відправляє країні, яка очолює в ОБСЄ", - заявив Марчук

Нагадаємо, всі рішення щодо виконання мінських угод, в тому числі і щодо обміну полоненими, ухвалюються не бойовиками "ДНР / ЛНР", а регулюються з Москви.

Зараз ви читаєте новину «Звіти ОБСЄ матимуть велике значення для продовження санкцій проти РФ - Марчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі