вівторок, 11 березня 2014 14:55

Спецтема: Кримська криза: "тиха" війна та анексія

Від українських провайдерів вимагають до 19:00 відключити російські телеканали

Від українських провайдерів вимагають до 19:00 відключити російські телеканали

Нацрада України з питань телебачення і радіомовлення України вимагає від провайдерів припинити ретрансляцію в своїх мережах передач ряду російських каналів уже до 19:00 11 березня

Про це йдеться в повідомленні ради.

Вимога ради стосується російських телеканалів "Вести", "Росія 24", ОРТ (Перший канал всесвітня мережа), "РТР Планета", "НТВ-Мир".

Повідомляється, що станом на 12:00 11 березня вже в 50 % провайдерів по всій Україні відключили мовлення цих каналів, інші готуються до відключення.

"Така ситуація в інформаційному полі України викликана необхідністю забезпечення інформаційної безпеки відповідно до Рішення РНБО України від 1 березня 2014 року "Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України" та звернення Ради національної безпеки і оборони України від 6 березня 2014 № 242/2-5-1 до Національної ради", - пояснюється в повідомленні.

Водночас Національна рада просить забезпечити ретрансляцію в мережах України передач телеканалу ATR і Чорноморської ТРК.

Також повідомляється, що 12 березня пройде термінова нарада з керівниками об'єднань провайдерів і найбільших провайдерів України.

Нагадаємо, з 9 березня в Криму з аналогового мовлення вимкнули всі українські телеканали. У Сімферополі відключено також цифрове ефірне мовлення. На частотах українських телеканалів транслюються загальноросійські телеканали.

Зараз ви читаєте новину «Від українських провайдерів вимагають до 19:00 відключити російські телеканали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі