субота, 13 липня 2024 21:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Орбан у присутності Зеленського виступив проти вступу України в НАТО

Орбан у присутності Зеленського виступив проти вступу України в НАТО
Прем'єр Угорщини Орбан висловив думку на пленарному засіданні із президентом Володимиром Зеленським, що Україні не варто вступати до НАТО. Фото: Getty Images

Україні не варто приєднуватись до НАТО.

Про це заявив прем'єр Угорщини Віктор Орбан на саміті НАТО у Вашингтоні, де був присутній президент Володимир Зеленський, передає Bloomberg.

Орбан брав участь у саміті НАТО після того, як оголосив самопроголошену "мирну місію", у рамках якої відвідав Київ, Москву та Пекін без будь-якої координації з членами ЄС і НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мелоні на саміті НАТО "з огидою" подивилась на Орбана: фото швидко стало вірусним

На саміті НАТО Орбан, згідно з досягнутими раніше домовленостями, відмовився долучитися до військової підтримки України. Але він також прямо заявив на зустрічі лідерів, де був присутній український президент, що Україні не варто ставати членом Альянсу.

"Орбан навіть висловив думку на пленарному засіданні із Зеленським, що Україні не варто вступати до НАТО, як нам повідомили. Деякі лідери заперечили, а один з них заявив, що історія Угорщини показує, чому Україна має бути в Альянсі", - пише агентство, переповідаючи про дискусію, що відбувалась за зачиненими дверима.

Після участі у саміті в Вашингтоні Віктор Орбан вирушив у Флориду на зустріч з Дональдом Трампом, який вважає, що повномасштабне вторгнення Росії спровокували наміри України приєднатись до НАТО.

Юридична служба Євросоюзу раніше встановила, що переговори угорського прем'єра з Володимиром Путіним суперечить договорам ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Орбан у присутності Зеленського виступив проти вступу України в НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі