вівторок, 16 липня 2024 07:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Орбан настрочив до ЄС ще один обурливий лист

Орбан настрочив до ЄС ще один обурливий лист
Орбан пройшовся по Байдену і Україні в новому листі до ЄС. Фото: eastnews.ua

Прем'єр Угорщини Віктор Орбан закликав Євросоюз відновити дипломатичні відносини з країною-агресоркою Росією.

У листі до президента Європейської ради Шарля Мішеля угорський політик дав оцінку нещодавнім переговорам з лідерами РФ, України, КНР і Туреччини, пише Bild. А також розповів про розмову з Дональдом Трампом.

"Можна констатувати, що інтенсивність військового конфлікту радикально посилиться найближчим часом", - заявив одіозний політик.

Орбан закликав до переговорів із Китаєм, відновлення дипломатичних відносин з Російською Федерацією. А також до "політичного наступу" на Глобальний Південь, повагу якого, зі слів угорця, було втрачено через позицію ЄС по війні в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЄС хочуть покарати Орбана за проросійську позицію - Politico

Угорський прем'єр розкритикував президента США Джо Байдена та його намір залишитися на посаді.

"Чинний президент докладає величезних зусиль, щоб залишитися в гонці. Очевидно, що він не в змозі змінити нинішню політику США, а тому не можна очікувати, що він почне нову", - йдеться у листі.

Водночас Орбан запевнив, що Трамп після перемоги буде готовий "негайно виступити в ролі мирного посередника".

"Політик має детальні та обґрунтовані плани щодо завершення війни в Україні. Я більш ніж переконаний, що в разі ймовірної перемоги президента Трампа, фінансовий тягар між США і ЄС значно зміниться в невигідний для ЄС бік, коли йдеться про фінансову підтримку України", - додав він.

Після участі у саміті в Вашингтоні Віктор Орбан вирушив у Флориду на зустріч з Дональдом Трампом, який вважає, що повномасштабне вторгнення Росії спровокували наміри України приєднатись до НАТО.

Юридична служба Євросоюзу раніше встановила, що переговори угорського прем'єра з Володимиром Путіним суперечить договорам ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Орбан настрочив до ЄС ще один обурливий лист». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі