пʼятниця, 23 серпня 2024 22:19

Україна буде виготовляти 155 мм снаряди за норвезькою технологією

Україна буде виготовляти 155 мм снаряди за норвезькою технологією
Україна буде виробляти 155мм снаряди. Фото: УНІАН

Норвегія передасть Україні технологію виробництва снарядів калібру 155 мм.

Один із найбільших виробників боєприпасів у Європі - компанія Nammo уклала угоду, яка налагодить ліцензійне виробництво артилерійських снарядів українською оборонною компанією коштом Норвегії, йдеться на сайті норвезького уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Rheinmetall придбав виробництво в Африці, щоб робити снаряди для України

"Наш уряд вжив низку заходів щодо збільшення виробництва артилерійських боєприпасів у Норвегії. Водночас ми бачимо, що важливо посилити можливості українців виробляти сучасні артилерійські боєприпаси в Україні", - повідомив прем'єр-міністр Йонас Гар Стере.

Міністр закордонних справ Норвегії Еспен Барт Ейде назвав співпрацю з українською оборонною промисловістю "мудрим та ефективним" способом підтримати Україну.

Nammo AS (Nordic Ammunition Company) – спільна норвезько-фінська компанія зі штаб-квартирою в Рауфоссі, Норвегія. Акції компанії розділені порівну і належать Міністерству торгівлі та промисловості Норвегії й фінській оборонній корпорації Patria. Nammo спеціалізується на виробництві боєприпасів, плечової зброї та ракетних двигунів. Має понад 3100 співробітників, 27 виробничих майданчиків у 11 країнах.

Раніше Норвегія ухвалила рішення передати Україні шість винищувачів F-16.

Постачання літаків розпочнеться у 2024 році, повідомив прем'єр-міністр Норвегії.

Зараз ви читаєте новину «Україна буде виготовляти 155 мм снаряди за норвезькою технологією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі