вівторок, 02 квітня 2013 23:50

Опозиція грає за сценарієм влади і у цьому її помилка - політолог

Опозиція грає за сценарієм влади і  у цьому її помилка - політолог
Володимир Цибулько Фото: glavcom.ua

Помилка опозиції у тому, що вона грає за сценарієм влади. Таку думку сьогодні на прес-конференції висловив політолог Володимир Цибулько.

"Принциповою помилкою опозиції є те, що опозиція грає за правилами і сценарієм влади. Все, що хоче отримати влада, опозиція грає другим номером. У певній мірі лідери опозиції думають, що час працює на них і час з'їсть режим. Але я вважаю, що коли влада буде креативнішою, ніж опозиція, то таке протистояння буде нагадувати, наприклад, більшовицьку Росію, коли частина опитаних білогвардійців казали: "Цей режим швидко впаде". Але він протримався сімдесят років. Березовський, який зробив Путіна "царем всієї Русі", теж казав: "Ще рік-другий". Але Путіну цього не загрожує. По суті опозиція своєю неталановитістю і своєю заїздженістю не забезпечує добре життя такій владі", - сказав він.

За його словами, "Батьківщина" не є зростаючим трендом.

"Основним викликом для опозиції є те, що "Свобода" до певної міри, але "Батьківщина" не є зростаючим трендом. "Свобода" до певної міри консервується, незрозуміла поведінка Кличка пояснюється зростаючим трендом. Тобто, Кличко – та фігура, яка може підбирати голоси "регіоналів" на сході. І це є єдиний із опозиціонерів, який може справді просунутись на схід впевнено і результативно", - додав Цибулько.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція грає за сценарієм влади і у цьому її помилка - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі