вівторок, 30 квітня 2013 16:01

Опозиція проситиме ЕСПЛ не пускати за кордон Кірєєва, Фролову і Кузьміна

Опозиція проситиме ЕСПЛ не пускати за кордон Кірєєва, Фролову і Кузьміна
Томенко переконаний, що учасники суду над Тимошенко "мають понести відповідальність принаймні у Європі". Фото: gazetavv.com

ВО "Батьківщина" проситиме ЄСПЛ та міжнародні інституції заборонити в'їзд до ЄС судді Родіону Кірєєву, заступнику генпрокурора Лілії Фроловій та заступнику генпрокурора Рінату Кузьміну.

Про це на прес-конференції заявив народний депутат Микола Томенко.

Як наголосив нардеп, він переконаний, що "вони мають понести відповідальність принаймні у Європі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юридична боротьба продовжиться — політолог про рішення Євросуду

Як повідомлялося, європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) виніс рішення за позовом екс-прем'єра України Юлії Тимошенко. Суд визнав незаконним арешт Тимошенко у "газовій справі". Водночас суд не побачив, що по відношенню до Тимошенко було катування.

Нагадаємо також, у серпні 2011-го Юлія Тимошенко скаржилась до ЄСПЛ на незаконний арешт, умови утримання під вартою та політичне переслідування. Із 30 грудня 2011 року Тимошенко відбуває покарання у виправній колонії. Із 9 травня 2012 року Тимошенко проходить реабілітацію у ЦКЛ №5 "Укрзалізниці" Харкова.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція проситиме ЕСПЛ не пускати за кордон Кірєєва, Фролову і Кузьміна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі