пʼятниця, 29 жовтня 2010 12:11

Опального екс-мера Ясинуватої суд допустив до виборів

Опального екс-мера Ясинуватої суд допустив до виборів

28 жовтня в 22.00 у Донецькому окружному адміністративному суді оприлюднили рішення про відновлення в числі кандидатів на посаду міського голови Ясинуватої Євгенія Іщенко-Гіллера.

49-річний колишній мер був знятий з реєстрації за рішенням Ясинуватської міської виборчої комісії 22 жовтня.

За словами голови комісії Людмили Леонової, яка представляє ПР, соціаліст Іщенко-Гіллер почав свою компанію раніше терміну і надрукував у власній газеті несправедливу критику на головного суперника - "регіонала" Олександра Русаченка.

Вже у вівторок виборча комісія отримала нові бюлетені, в яких прізвище Іщенко-Гіллера було відсутнє. А наступного дня в Донецьком окружному адмінсуді почався розгляд скарги викресленого кандидата.

"На початок суду з'явився юрист комісії, суд попросив надати документи, якими комісія могла б підкріпити підстави свого рішення, і переніс слухання на четвер, - розповів Gazeta.ua Іщенко-Гіллер.

Документів від комісії так і не надійшло, а її представники більше не показалися в суді.

"З мого боку головним аргументом стало те, що обидва мої так звані порушення були відмічені ще до першого попередження. У "Законі про вибори" йдеться, що зняти з реєстрації можна тільки того кандидата, який після першого попередження скоїв порушення повторно", - продовжив він.

Голові комісії Людмилі Леоновій, яка розпорядилася в друкарні друкувати "правильні" бюлетені (з одним технічним кандидатом і одним "регіональним") інші члени комісії висловили недовіру і проголосували за допуск до реєстрації Наталії Андрієнко, кандидата від "Сильної України".

Зараз ви читаєте новину «Опального екс-мера Ясинуватої суд допустив до виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі