понеділок, 25 жовтня 2010 11:41

"Регіонали" прагнуть до абсолютної монополізації - Іщенко-Гіллер

"Регіонали" прагнуть до абсолютної монополізації - Іщенко-Гіллер

24 жовтня в місті Ясинувата Донецької області відбувся мітинг на підтримку кандидата від СПУ на пост мера і колишнього міського голови Євгена Іщенко-Гіллера.

22 жовтня територіальна комісія зняла його з реєстрації, нібито, за друге попередження про порушення. До недавнього часу Євген Іщенко-Гіллер був єдиним мером, який перебував в опозиції ПР у Донецькій області.

За виключення соціаліста з передвиборної гонки проголосували 11 членів комісії, проти - 7. ТВК очолює Людмила Леонова від ПР, директор школи № 7. Секретар комісії Поліна Чірах представляє "Нашу Україну", але є дружиною одного з місцевих лідерів ПР.

До комісії надійшло понад 10 скарг на представників "регіонів", але вони не розглянуті. Скарги розглядали тільки стосовно кандидата від СПУ.

У місті кажуть, що Іщенко-Гіллер має великі шанси виграти вибори вдруге. За даними опитувань, його популярність вища, ніж у кандидата від ПР Олександра Русаченка, який до обрання Іщенко-Гіллера керувавЯсинуватою 19 років.

У Ясинуватій також не допустили до реєстрації Наталю Андрієнко, кандидата від "Сильної України". Таким чином місцеві вибори в місті виявилися безальтернативними.

"Виборчі комісії формуються в Донбасі виключно з представників Партії регіонів та їхніх сателітів. Наприклад, "Наша Україна" свої місця в комісії продала "регіоналам". За версією комісії, наш кандидат отримав 2 попередження, але про друге попередженні він так і не дізнався. А порушення, які йому приписані, такі: в газеті "Місцевий час" була опублікована критична стаття на адресу Русаченко-молодшого, сина кандидата від ПР. Йому депутати на чолі з татом подарували ринок посеред міста. А ще раніше у газеті було опубліковано оголошення, оплачене громадянами - із запрошенням брати участь в комісії від СПУ. Всі 11 членів комісії, які зняли Іщенко-Гіллера, є членами ПР - явними чи законспірованими, і людьми, підконтрольними ПР , - розповіли Gazeta.ua у штабі СПУ.

Іщенко-Гіллер переміг на виборах мера в 2006 році. Але в листопаді 2009 року на позачерговій сесії депутати-регіонали, які мали більшість, проголосували за відсторонення його від посади.

З 7 вересня 2010 колишній мер міста і головний "регіонал" Олександр Русаченко отримав повноваження міського голови.

"Суддя Шаптала, яка 31 серпня в апеляційному адміністративному суді підтвердила правильність мого звільнення з посади мера, отримала відразу ж підвищення: стала суддею Конституційного Суду. У суду не було доказів зроблених мною на посаді мера порушень, але суддя Шаптала мотивувала так: якщо депутати вирішили зняти Іщенко-Гіллера, значить вони праві, і аргументації не потрібно. Рішення по моїй персоні було у неї останнім, і одразу ж із заступника голови Апеляційного адмінсуду в Донецьку Шапталу підвищили до посади судді Конституційного Суду України. Зняття з виборчих перегонів - це таке ж політичне замовлення, як і рішення суду. Це загальна політика чинної влади. "Регіонали" прагнуть до абсолютної монополізації. Схоже, влада хоче, щоб мерів призначав указ президента, виходячи з їхньої "благонадійності", так само, як призначаються глави адміністрацій на місцях. У Донбасі Партія регіонів саме так звикла вчиняти - призначати", - розповів Євген Іщенко-Гіллер.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" прагнуть до абсолютної монополізації - Іщенко-Гіллер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі