середа, 21 жовтня 2009 17:03

Депутати-регіонали вигнали з роботи "помаранчевого" мера

Депутати-регіонали вигнали з роботи "помаранчевого" мера

20 жовтня позачергова сесія Ясинуватської міськради (Донецька область) вирішила усунути з посади мера міста Євгена Іщенко-Гіллера. Він соціаліст, переміг на виборах в 2006 році.

Виконуючий обов"язки міського голови не призначений. Але всі повноваження та право головного підпису перейшли до секретаря. Секретарем міськради на тій же сесії призначили Олександра Русаченка, голову фракції Партії регіонів в Ясинуватськiй міській раді та колишнього мера. Русаченко керував містом Ясинувата з 1986 по 2006 рік.

Проти Іщенка проголосували 21 з 30 депутатів. Це депутати з Партії регіонів і депутати, які потрапили в міськраду за списках партії Наталії Вітренко, але були виключені з ПСПУ.

Звільненого мера звинуватили у дефіциті бюджету, розвалі ЖКГ, зловживанні владою і нецільовому витрачанні бюджетних коштів.

"Це зведення рахунків, - каже депутат з команди мера Сергій Григорович Чабоненко. - Русаченко образився на те, що його не вибрали в 2006 році. І за те, що розголосили правопорушення, які він зробив за період свого царювання. Русаченко "прихватизував" і передав у власність своїх наближених багато що: за безцінь пішов плавальний басейн, відремонтований залізничниками за державний рахунок. Туди ж пішла будівля автовокзалу, і кухня– їдальня. Партії регіонів потрібний в Ясинуватiй адмінресурс".

"Ст. 79 ч. 2 "Закону про місцеве самоврядування" дозволяє достроково припинити повноваження міського голови, але потрібні вагомі підстави! – каже Євген Іщенко- Гіллер. - Ця міськрада із самого початку заважала розвивати місто, бо вона ж "біло-блакитна". Вся моя енергія була направлена на боротьбу з цією бандою. Генплану міста потрібне коректування – ні, відповідають депутати Русаченка. Приходять люди: дайте землю, побудуємо спорткомплекс - не дамо, відповідають депутати-регiонали. Заблокували масу інвестиційних проектів, які могли поліпшити якість життя городян. А головна причина мого звільнення – підготовка до виборів президента".

Депутати, які проголосували за відставку Іщенко-Гіллера, коментувати своє рішення відмовляються.

"Звертайтеся до Полякова або Русаченка – тим хлопцям, які готували на мера матеріали", - радить "регiонал" Фадєєв Володимир Григорович, 63 роки.

Ця міськрада із самого початку заважала розвивати місто

"Я не говоритиму по телефону, оскільки не знаю де ви взяли мій номер і як використаєте отриману інформацію", - пояснює "регiонал" Поляков Сергій Олександрович, 36 рокiв.

"За один 2006 рік до бюджету прийшло більше грошей від приватизації, ніж за всі роки правління Русаченка", - каже Любов Євгеніївна Головко, редактор місцевої газети.

Євген Іщенко-Гіллер – місцевий бізнесмен і меценат, брав участь у виборах як самовисуванець. Його законнi повноваження закiнчуються 30 травня 2010 року.

У місті Ясинувата живе 39 тис. чоловік. Більшість - залізничники і працівники машзаводу.

Рішення сесії зараз оскаржене - подано позов в Ясинуватський адміністративний суд.

Зараз ви читаєте новину «Депутати-регіонали вигнали з роботи "помаранчевого" мера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі