неділя, 25 грудня 2011 10:50

ООН вперше за 50 років скоротили фінансування

ООН вперше за 50 років скоротили фінансування

Країни-члени ООН вдруге за останні 50 років домовилися урізати її бюджет.

Якщо в 2010-2011 роки бюджет організації становив 5,41 мільярда доларів, то в 2012-2013 роках організація отримає в якості внесків від своїх членів 5,15 мільярда доларів.

За скорочення бюджету виступили, зокрема, США і країни ЄС, які переживають кризу, тоді як країни, що розвиваються, навпаки, вимагали зберегти досягнутий раніше рівень витрат.

Як відомо, регулярний бюджет ООН формується за рахунок внесків держав-членів. Частка кожної держави вираховується за затвердженою Генасамблеєю формулою виходячи із середнього показника валового внутрішнього продукту за десятирічний період з урахуванням доходу на душу населення і зовнішньої заборгованості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генсек ООН приєднався до критики вироку Тимошенко

На даний момент внески США становлять близько чверті всього щорічного бюджету Організації об'єднаних націй, членами якої є 193 країни. Другим найбільшим платником у оонівський бюджет є Японія.

Нагадаємо, раніше Вашингтон оголосив про припинення виділення коштів ЮНЕСКО після того, як в цю організацію на правах повноправних членів були прийняті палестинці. 

Зараз ви читаєте новину «ООН вперше за 50 років скоротили фінансування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі