понеділок, 28 лютого 2011 16:21

Онопенко каже, що на нього неможливо тиснути

Онопенко каже, що на нього неможливо тиснути

Глава Верховного суду Василь Онопенко запевняє, що на нього не тиснуть

Про це він сказав в інтерв'ю журналістам.

"На мене дуже складно політично тиснути. Той, хто бачить і відстежує мою позицію, ... - неможливо", - сказав глава суду.

"Я не скажу, що за межами Верховного суду є певні особистості, політичні сили, яким хотілося б якимось чином впливати на Верховний суд, на голову суду. Це не зовсім правильно. У будь-якій країні це негайно б засуджувалося, і ці особистості пішли б швидко зі своєї посади. А у нас свої українські традиції, свої особливості. Тому тиснути на мене немає підстав ... Я буду працювати, як працював", - запевнив Онопенко.

Відповідаючи на питання про свою можливу відставку, Онопенко зазначив, що необхідних для початку процедури підписів він не бачив.

"Таку інформацію я чую тільки від журналістів. Дійсно, в законі про судоустрій прописано, що главі ВСУ може бути висловлена недовіра. Якщо більше 10 суддів підпишуть відповідне клопотання про скликання пленуму. Я вам скажу чесно, я не бачив цих підписів, ніхто мені їх не передавав, але таке право законом передбачено ", - сказав Онопенко.

Як пояснив голова ВСУ, "якщо знайдеться 10 суддів, 12 або 13", то згідно із законодавством, після винесення цього питання передбачається ще 20 днів, щоб підготувати це питання. Потім, за його словами, повинен бути обраний голова підкомітету з даного питання, лічильна комісія, і тоді це питання буде виноситися на розгляд пленуму.

"Я буду завжди готовий звітувати перед колегами про свою роботу, а далі нехай пленум вирішує. Поки що я не бачив жодного підпису і жодного документа, і ніхто до мене не звертався", - резюмував Онопенко.

Раніше про можливість зняття Онопенка з посади шляхом висловлення недовіри суддями заявляв у ЗМІ глава опозиційного уряду депутат-"бютівець" Сергій Соболєв.

За інформацією ЗМІ судді Верховного суду збирають підписи за висловлення недовіри голові суду.

Зараз ви читаєте новину «Онопенко каже, що на нього неможливо тиснути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі