вівторок, 08 лютого 2011 22:21

Онопенко каже, що влада прибирає чесних і принципових суддів

Онопенко каже, що влада прибирає чесних і принципових суддів

Зменшення кількості суддів у Верховному суді до 20 робиться для того, щоб прибрати неугодних.

Про це в ефірі "5 каналу" сказав голова ВСУ Василь Онопенко, коментуючи відповідний законопроект.

"Це ті, які принципові, чесні, віддані, рішення приймають об'єктивно і законно. Потім замість тих, кого витиснуть, наберуть ще певну кількість суддів. До недавнього часу нас було 95", - зазначив він.

Онопенко наголосив, що у ВСУ судді працюють десятки років. За його словами, "це надзвичайно кваліфіковані колеги".

"Шкода, що більше 30 суддів вже пішли у відставку. Залишилося ще 47. Якщо буде внесений цей законопроект, то вони працювати не зможуть", - повідомив він.

Онопенко нагадав, що відповідно до висновків Венеціанської комісії Верховна Рада повинна повернути велику частку повноважень Верховному суду.

"Очевидно, що батьки судової реформи запереживали, що ВСУ стане повноцінним судовим органом. Сьогодні він фактично перестав бути найвищою судовою інстанцією. Замість того, щоб після спеціалізованих вищих судів, які розглядають справи як касаційна інстанція, не йдуть до Верховного суду, бо ніхто не допускає. Люди змушені тепер їхати у Страсбург у Європейський суд з прав людини і там шукати правду", - додав голова ВСУ.

Онопеку також здається, що його намагаються змусити піти з цієї посади.

"Відібрали фактично всі повноваження Верховного суду і два приміщення з трьох. Іде певний тиск на суд. Це неприпустимо у демократичній країні", - додав він.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Онопенко каже, що влада прибирає чесних і принципових суддів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі