середа, 16 березня 2022 00:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупант втратив 40% своїх підрозділів - Генштаб

Окупант втратив 40% своїх підрозділів - Генштаб
Генштаб розповів оперативну обстановку 20-го дня війни. Фото: Генштаб

Ворогом втрачено (знищено повністю, або втрачена боєздатність) до 40 % підрозділів, залучених до т.зв. "операції" на території України.

Генштаб доповів оперативну інформацію станом на 24.00 15.03.2022 щодо російського вторгнення, повідомляється на фейсбуці.

Ні одне завдання ворогом не виконано.

Окупант намагається посилити угруповання військ за рахунок додаткового перекидання на територію України батальйонних тактичних груп, сформованих зі зведених підрозділів, що зазнали втрат протягом перших десяти діб операції, військових найманців з числа громадян іноземних держав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ відбили штурм Харкова і завдали значних втрат ворогу

Крім того, за наявною інформацією, російським військовим керівництвом прийнято рішення про достроковий випуск курсантів вищих військових навчальних закладів на території російської федерації з подальшим залученням їх до бойових дій проти України.

Майже на всіх напрямках ворог не просувається, зосереджується на утриманні зайнятих рубежів, але не виходить. На деяких напрямках просто мінує місцевість.

На Донецькому напрямку ворогом прийнято невдалу спробу просування на напрямках населених пунктів Рубіжне, Сіверськодонецьк, Лисичанськ, в результаті чого окупанти зазнали значних втрат та були змушені відійти у вихідне положення. В районі Попасної противник намагається утримати зайняте положення. Не має успіху в районі Авдіївки.

Найгіршою обстановка залишається в районі Маріуполя, де противник намагається блокувати місто на західній і східній околицях міста. Має значні втрати, змушений ввести резерви зі складу 810-ї окремої бригади морської піхоти.

Внаслідок ефективної роботи підрозділів Сил оборони України в районі Чорнобаївки ворог втратив сім бойових вертольотів.

Російські загарбники наносять ракетно-бомбових ударів по об'єктах критичної інфраструктури України, мирному населенню, житлових кварталах, школах і дитячих садках. Є факти тримання цивільних осіб у заручниках, пограбування місцевого населення та мародерства.

Зараз ви читаєте новину «Окупант втратив 40% своїх підрозділів - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі