неділя, 07 березня 2021 00:14

Офіс Зеленського просив у британської розвідки допомогти завадити виходу фільму про "вагнерівців" - ЗМІ

Офіс Зеленського просив у британської розвідки допомогти завадити виходу фільму про "вагнерівців" - ЗМІ
Офіс президента хотів завадити виходу фільму про "вагнерівців". Фото: Українська правда

Заступник голови Офісу президента Роман Машовець та очільник ГУР Кирило Буданов просили представника служби розвідки Великої Британії Лі Лоуренса завадити виходу розслідування Bellingcat про зрив операції по захопленню "вагнерівців".

Президента Володимира Зеленського та його оточення хвилює, який вони матимуть вигляд у фільмі-розслідуванні Bellingcat та у якому світлі буде показана їхня роль. В Офісі президента турбуються, чи встановлять журналісти-розслідувачі факт зради і чи назвуть ім'я зрадника, який "злив" дані про спільну операцію спецслужб України та США по затриманню росіян, написав оглядач відділу міжнародної політики ZN.UA Володимир Кравченко з посиланням на неназваних співрозмовників

Група Bellingcat у грудні повідомила, що розслідує зрив масштабної спецоперації із затримання у Білорусі бійців російської "ПВК Вагнера", які брали участь у бойових діях на Донбасі і воювали проти ЗСУ. Перша частина розслідування має бути опублікована вже цього місяця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишнього главу розвідки позбавили охорони - Бутусов

24 липня 2020 року заступник голови Служби безпеки України Руслан Баранецький та тодішній начальник Головного управління розвідки Міноборони Василь Бурба доповіли про проведення фінальної стадії операції із захоплення "вагнерівців" в Офісі президента. На доповіді були присутні Володимир Зеленський, голова ОП Андрій Єрмак, перший заступник секретаря РНБО, голова комітету з розвідки Руслан Демченко, заступник голови ОП з питань оборони Роман Машовець, секретар президента Марія Левченко.

Після доповіді Єрмак попросив відкласти спецоперацію. Він послався на перемовини з помічником президента Росії Володимира Путіна і на те, що операція нібито могла зірвати обмін полоненими, який готувався у той час, та початок перемир'я. Операцію відклали на кілька днів.

Зараз ви читаєте новину «Офіс Зеленського просив у британської розвідки допомогти завадити виходу фільму про "вагнерівців" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі