неділя, 28 лютого 2021 11:52

Колишнього главу розвідки позбавили охорони - Бутусов

Ексглаву головного управління розвідки міністерства оборони Василя Бурбу позбавили державної охорони.

Це наказав зробити президент Володимир Зеленський. Про це на своїй сторінці у Facebook написав головний редактор сайту Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФБР оголосило в розшук "кухаря" Путіна за втручання у вибори США

"26 лютого ФБР США оголосило в розшук Євгена Пригожина - власника російської приватної військової компанії "Вагнер". Це фактично терористична організація, яка воює в Україні та інших країнах. В Україні 22 лютого без попередження сім'я генерал-полковника Бурби була виселена з охоронюваного селища в Конча-Заспі. Бурбу, який володіє інформацією особливої державної ваги, також позбавили документів прикриття. Його єдиним захистом є наразі машина, надана посольством США", - написав Бутусов.

Автор: Цензор.нет
  Лист Держуправління справами, яким ексглаву ГУР Василя Бурбу виселяють із Конча-Заспи
Лист Держуправління справами, яким ексглаву ГУР Василя Бурбу виселяють із Конча-Заспи

За словами журналіста, це сталося після того, як Бурба, а також ряд інших високих офіцерів військової розвідки дали свідчення в "Державному бюро розслідувань" і в генпрокуратурі. Вони підтвердили факт зради і зриву спецоперації проти терористів "Вагнера" після наради в Офісі президента 24 липня.

Бутусов додав, що перед виселенням із Бурбою зустрівся працівник спецслужб, довірена особа Зеленського.

"Він запропонував Бурбі призначення послом України в Австралії, в обмін на публічне спростування скандалу з "вагнерівцями", відмову від інтерв'ю і співпраці з розслідувачем "Беллігнкет" Христо Грозєвим. В іншому разі Бурба отримав прямі погрози - виселення з охоронюваного будинку, позбавлення документів, звільнення з роботи в МЗС його брата, відкриття кримінальних справ. Бурба відмовився від такої угоди. Перші погрози негайно виконали", - написав Бутусов.

29 липня під Мінськом затримали 33 членів "Вагнера". 12 серпня український генпрокурор звернувся до білоруських колег із запитами про видачу 28 затриманих, бо їх підозрюють в участі у війні на Донбасі. 9-ро є громадянами України. 14 серпня Білорусь віддала Росії 32 із 33 затриманих "вагнерівців". Після цього ряд українських ЗМІ повідомили, що СБУ і головне управління розвідки міноборони готували операцію затримки "вагнерівців". Про операцію нібито було відомо Зеленському і главі Офісу президента Андрію Єрмаку. Внаслідок витоку інформації про неї дізналися білоруські спецслужби. 15 вересня генпрокурор Ірина Венедіктова повідомила, що у справі "вагнерівців" відкрито 3 кримінальні провадження.


Зараз ви читаєте новину «Колишнього главу розвідки позбавили охорони - Бутусов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі